Udfyldning af savrille i plankegulv

Hej,

Jeg har netop plukket et svømmende gulv af i mit nye hus (fra 1941), da jeg gerne ville bringe liv i det oprindelige gulv (22 mm solidt plankegulv med fer og not).
Alt i alt er gulvet rigtig flot, men desværre har den tidligere ejer savet fer og not over i en af plankerne, samt savet på tværs to andre steder.
Jeg har derfor et par spørgsmål:

  1. Jeg vil gerne give en reperation en chance og har derfor tænkt mig at fixe rillerne på tværs med en gang gulvlak+savsmuld. Er der nogle som har gode erfaringer med dette og evt. bedre råd?
  2. Er der nogle måder hvorpå jeg kan redde den overskårne fer/not langs én af plankerne? Gulvet giver sig naturligvis en del når man står lige på det område. Jeg tænker at det derfor kræver understøttelse, men det vil jo kræve at jeg piller gulvet op ind til den ødelagte del.

På forhånd tak.


/Tigerdyr
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg kan ikke svare på pkt 2, men jeg havde et flot plankegulv i en lejlighed engang. Ved en fejl skar en håndværker to brædder i stykker (lang historie ). Efterfølgende blev det repareret med plastisk træ. Fordelen skulle være, at det udfylder hullet/rillen helt, kan give sig og skulle minde om træ i udseende.

Måske kan du bruge det...men hvis du går dén vej, så test for guds skyld farven! Mit blev lappet med en alt for lys farve, hvilket var meget grimt.

Mvh. AllanE
Hvis fer/noten er savet over så behøver du da ik tage mere gulv op end de to brædder. det giver ik meget arbejdsplads men det kan lade sig gøre af få lavet dem stabile, evt tag det længste regel du kan få ned under. og stik dem nogle skruer, og efterfølgende prop skruehullerne til med en træprop.
giver det mening?
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis