Billigt svejseapparat

Hej!

Jeg står og skal ud og købe et svejseapparat, som kun skal bruges meget sjældent. Jeg vil derfor høre hvad i vil anbefale, og om sådan et her for biltema er ok?

http://www.biltema.dk/da/Vaerktoj/Svejsning-og-lodning/MIG-svejseanlag/Svejser-Mig-140-2000022913/

Jeg vil helst undgå at skulle bruge gas.

Hvad ellers med elektrodesvejsning er det ok når det ikke skal bruges særligt ofte, og kunne sådan et apparat være okay så?

http://www.bauhaus.dk/vaerktoj-isenkram/elvaerktoj-maskiner-tilbehor/svejsere-lodning/elektrodesvejser-hes200-herkules.html

Hej! Jeg står og skal ud og købe et... Vis hele indlægget
21 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Mjølner! Tak for det lange svar, nu siger du at jeg bare kan håndlode til små reparationer, men hvor meget kan sådan en lodning da holde? Det er vel ikke så meget.
Nu har jeg ikke forstand på hårdsvejsning, så hvordan fungerer det?
Sådan foregår hårdlodning..
Dog ikke det bedste håndværk i videoen, men det var lige den første der kom frem...
https://www.youtube.com/watch?v=UL37hjhKEjk

Vi prøver igen, i morgen --
Annonce
Okay tak, men det er vel nødvendigt at have en svejsebrænder til det. Du kan jo ikke bare bruge f.eks. en creme brulee brænder, eller en ukrudtsbrænder!
Okay tak, men det er vel nødvendigt at have en svejsebrænder til det. Du kan jo ikke bare bruge f.eks. en creme brulee brænder, eller en ukrudtsbrænder!

Ja en almindelig gasbrænder kan godt bruges, det er dog nemmere at styre med en autogenbrænder, synes jeg.
De såkaldte mapp gasbrændere, er nok det næstbedste efter autogen..
Som her, de har dem bla. i Bauhaus, hvor de også har slaglodde tråd...
http://www2.solar.dk/Video/rothenberger_gasbraendersaet_super_fire3_mapp/

 

Men igen slaglodning er ikke det nemmeste håndværk, og emnet bliver jo varmet godt og grundigt op, hvilket jo sjældent pynter på malede genstande mv.

Så en god brugt co2 svejser er stadig mit bedste bud,,,

 


Vi prøver igen, i morgen --

ulemperne ved hårdlodning er helt klar at du bringer meget varme i emnet over et lang stykke tid. Ikke kun at det ikke pynter på ekisterende overfladebehandling (zink), malingen eller zink fordamper og det kan være grumt for helbredet. Det giver selvfølgelig også nogle termiske spændinger.

Fordelen ved (rigtig udført) hårdlodning er at man ikke forandrer de metallurgiske egenskaber. Du smelter metallet jo ikke op. Med det rigtige lod kan du sammensætte selv tynde, varmebehandlede stålemner. fx. kan du samle et cykelstel i Reynolds 753 rør (varmebehandlet CrMnMb stål helt ned til 0,3 mm). Du kan samle 2 forskellige stålsorter og endda  Fe og NonFe metaller (Messing på stål). Med nysølv-lod kan du du også lodde rustfast stål. - Derfor til reperaturer: hårdlod.

Hårdlodning med acetylen og oxygen er nok det mest udbredte i industrien. Acetylen er dog noget farligt stads (opblandinger med luft er brandbare og eksplosive i et meget bredt spektrum). Men man behøver dog ikke acetylen, når man offrer lidt flere penge på lod.
og husk at mere lod ikke betyder at det holder bedre - der skal ikke meget til, medmindre du er ud efter filled-brazzed overgange. 

Desuden er startomkostninger lave: Du skal ikke købe mere end briller, handsker, en Rothenberger Power Mapp, lod og fluks (passende til lod). 

En god solvlod (FONTARGEN AF 314 XL) er 55% søvl (alstå langt mere end i nogle smyker)! Det koster. men du kan arbejde helt ned ved 650C. Og du få en 330 MPa forbindelse. Med lidt cadminum kan man undvære lidt af sølven. Men så er det ej til drikkevand og man skal være mere påpaslig at holde temperaturen nede.

Man kan øve sig med billig messinglod og stålemner.

Det er ikke noget for farveblinde grøvmotorikker der makker med landbrugsmaskiner og rosenespalier - der skal svejses.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet af nikolajgellert på 25-11-2015 14:08
Hej Mjølner! Tak for det lange svar, nu siger du at jeg bare kan håndlode til små reparationer, men hvor meget kan sådan en lodning da holde? Det er vel ikke så meget.

En sølvlod kommer op til de 300 MPa i trækstyrke. Messinglod ca 400 MPa - 440 MPa
En 1.0037 stål (ganske almindelig bygningsstål, som alle kan svejse): 340 - 470 MPa

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også