Program til el diagram

Hej

Findes der et program til at lave el skemaer i? Jeg tænker på kontaktorer, relæer og følere. 

​Selvfølgelig helst et man kan købe for menneske penge

 

​Tak

Hej Findes der et program til at lave el... Vis hele indlægget
43 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hæ hæ hæ til det sidste. elmand du har en mulighed i for at gemme dit projekt som en PDF fil i PC schematic på et usb stick. Jeg har brugt auto reset ved drift af kloakpumper, fordi det (gulvklude, voksenbleer eller strømpebukser), som havde forårsaget overstrømmen, tit kunne løsne sig, dog sådan at 3. termofejl var stopsignal og sendte en alarm.

fase
Det er sgi da også rigtig. m.h.t. usb. Det husker jeg i morgen. tak t a k T A K .
Ja i nogle tilfælde er det ok. Men de kan da ikke i sig selv tælle til 3, der skal da noget plc eller anden tæller ind.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Hej

Tom melder er en del af styringen til blandeanlæg, så den er forsynet med strøm.

Fuldmelder skal have strøm. Det er en kapacitiv føler,jeg lige skal have undersøgt.

 

Jamen denne del af anlægget er blot fyldedelen, fra en silo. Senere skal denne styring kopieres. 

Renser delen har jeg købt en original styring til. Det spiller perfekt.

Pressostaten måler blot om blæsertrykket er ok, oppe ved forrense cyklonen.

 

Skrevet af ev elmand på 25-11-2015 21:01
Det er sgi da også rigtig. m.h.t. usb. Det husker jeg i morgen. tak t a k T A K .
Ja i nogle tilfælde er det ok. Men de kan da ikke i sig selv tælle til 3, der skal da noget plc eller anden tæller ind.

Ja, pumpestationerne er PLC styrede, så det er bare at sætte en tæller ind. www.orumjensen.dk laver forskellige plc styringer også kundetilpassede. Og nej jeg har ikke økonomiske fordele ved at anbefale firmaet.


fase
hej
Har gået og spekuleret på sådan en plc.
Tilslutter man alle sine kontaktor i sådan en? her menes autp/manuel
Kan man nemmere lave en form for fejl kontrol, således den kun må forsøge at starte blæsere 3 gange på 24 timer, eller eks. maks. køretid 15 min. ?

Jeg har set sådan en Moeller easy PLC, det ser ud til den er en hel del nemmere at programmere. Nogle erfaringer?

Tak
Annonce

Dem moeller easy har jeg noget erfaring med. Du tilslutter alle dine signal givere til indgange I , og lader udgange Q trække dine relæer.  I PLC kan du definere /programere 36 tidsrelæer + 36 tællere - alt mulig andet du kunne drømme om. De gamle modeller var meget nemme at programere, men de nye indeholder ret meget mere, så det går ud over enkeltheden. Du kan starte med at definere signalerne. Med udvidelses modul kan man vist have 32 indgange og 16 udgange. De er såmænd hurtigt brugt, hvis man f.eks vil have kontrollamper til at have hver sin udgang eller vil have man og auto til hver motor ind over PLC.

Den programeres på pc ved at man trækker ikoner ind i et diagram, og laver sine forbindelser. Den samme indgang eller intern relæ kan bruges mange gange, derfor er det helt forbudt med tværgående streger i program. og dit  program kan du simulere / teste om det virker, ved at du, på skærmen tænder og slukker dine indgangssignaler i den rækkefølge som de kan tænkes at komme. Derefter overføres til EASY. Men den har også et lille display, hvor man kan programere men det er især beregnet til at ændre parametre f.eks. tider og tællere. Men det kræver endnu mere disiplin med numre og selvkritik at lave program i PLC. For murphis love gælder stadig. Det der kan gå galt går galt, og det der ikke blev kontrolleret går galt.

 

 

 

 

 

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Hej

Tror jeg vil prøve at hoppe på sådan en. prisen bliver nok ca. den samme.

Men hvis man mangler indgange kunne feks. man kontakten vel køres udenom PLC'en? så sparer jeg jo 3 indgange, ligeledes kan kontrollys vel kobles parrelt over spolen til kontaktoren.

Men hvis jeg skal have kontrol af, om motorværnet er trukket eller er slået ud. Så skal man bruge en indgang til hvert hjælperelæ ? 

Det er ok at lave man /auto uden for systemet. Men for at være sikker på at din manuelle kørsel ikke påvirker din auto kørsel, kan det være en ide at lave 1 omskifter i auto som giver 1 indgang på plc. og i man giver strøm til omskiftere, der manuelt tænder hver motor uden om plc.
Kontrollamper kan være parallel med spole.
Du kan lade 3 - 4 motorværn MV gå i serie, inden for hvert af dine systemer. Altså de maskiner der ligesom hører sammen. Når så strømmen har været igennem MV går den hen og forsyner de udgange der bruges relæ til de maskiner. Så er der ingen i den gruppe af maskiner der kan køre overhovedet uden at MV er ok hos dem alle.
Nogle af de plc du kigger på kan forbindes med EDB patch kabel med op til 10 mere incl udvidelses modul til dem alle. Så kan du gange de nævnte ind/udgange med 10 så der muligheder nok. Det er nærmere at sætte begrænsninger ind så det hele ikke bliver for indviklet.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej
Det var også sådan jeg tænkte det, altså AUTO giver en indgang på PLC, og 0 eller MAN. giver en false på PLC(er det ikke sådan man skriver i plc sprog?)
Og så MAN. er blot forbundet til kontaktoren.

jeg overvejede at lave en indgang fra hver kontaktor(hjælperelæ) til PLC, på den måde kan jeg vel sikre mig afblæsning, hvis feks. udmadersnegl går død.
Det giver mig vel også mulighed for at få plc til at give en fejlmelding (evt. en udvendig lampe)

Det er rigtig smart man kan koble dem sammen, det giver mulighed for at koble flere afdelinger sammen, så feks. blandanlæg kan kalde på korn selv.

et lille sidespring, de analoge input kunne vel bruges i tørriet, feks fugtighed og temperatur. Det ville lette mit arbejde en del, da der går en del tid med at måle og vurdere varmetilsætning osv. Dette arbejde strækker sig ofte helt ind til januar, hvor luften tørrer ud.

Men nu til den alvorlige del.
Jeg kan sagtens se fordelen ved en plc, det giver en stor fleksibilitet, og mange muligheder for forskellige reaktioner, på forskellige fejl. Feks at give blæseren ekstra tid til at opnå tryk, og hvis ikke den opnår det indenfor 10 minutter, en fejlmeldning.
En relæstyring er mere stiv i det. Man skal næsten altid flytt ledninger osv. Desuden ville nævnte eks. med blæser jo resultere i at blæseren kan køre for evigt. Eller til en max. køretid er opnået. Men her vil det så kræve et relæ mere.
Men er det muligt for en amatør som mig at programmere sådan et uhyre? Moeller's program virker meget ligetil. Jeg har hentet en demo version, og gået igennem en start vejledning.
Jeg har dog lidt svært ved at følge det hele, men det er måske fordi det er et tlnkt eksempel.
Feks. har jeg lidt svært ved at forstå N og M -markers

Nå men de lover storm imorgen tidlig heroppe. Skal lige have hentet varmekanonen ind, ellers ligger der for 20.000 kr krøllet blik. Resten er vist stormsikret fra sidst.

OG tak igen.
Det er en meget stor opgave at lave sådan en styring hvis man ikke har erfaring i det.
Lige netop fugtigheds måling er faktisk svært at lave automatisk (efter det jeg kender) Hvorimod temperatur er meget lettere. Jeg har lavet styring til store gennemløbstørrerier. Altså hvor tørreriet hele tiden blev fyldt med korn, hvor der i øverste ca. 2/3 bliver tilført varm luft og i nederste del kold luft og i bunden en udmader ( der kører nogle ribber eller lameller frem og tilbage i bunden som drysser tørt korn ud hele tiden.)
Der målte vi temperaturen ca. 1/3 oppe i den zone hvor varmen bliver tilført. Hvis temp. steg over setpunkt øgede vi hastighed på udmader, og hvis den faldt sænkede vi hastighed. Men vi justerede kun med ca. 1/2 delen af det som temp stigning ellers ville (forlange) og vi målte kun temperatur ca. hvert kvarter. Begge dele for at opnå en rolig forandring så man ikke overjusterer og dermed meget ustabilt resultat.
Men nu har du jo ikke fortalt hvilket tørreri princip du har.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis