Rørgennemføring til træk af ledning i grusindkørsel

Jeg vil gerne grave/trække et rør tværs over min indkørsel til trækning af elkabel til julebelysning, o. lign.

Hvor langt ned og hvilket materiale?


Jeg vil gerne grave et rør med, muligvis en fleksslange, alternativt et 110 mm kloakrør, da jeg ikke pt. har behov for en stationær elforsyning der. Og jeg har materialerne til dette. (Og jeg vil gerne lægge indkørelselen om, når der bliver råd).
Indkørslen er en gammel sten og grusbelagt indkørsel til en gårdsplads og mindst hver 2 uge holder skraldebilen der, så der bliver tryk på.
 

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis ikke der skal ligge elkabler, fra den faste installation, og det kun skal bruges til at trække julelys og lign i, er der som sådan ikke krav til hvor dybt det skal ligge. Men hvis du nu trækker et kabel en dag, og sætter en stikkontakt i den anden ende, så hedder kravet 40cm nede i jorden. Og med noget makeringsbånd over. Gerne det tykke røde dækbånd man kan købe i harald skrald.
Skal røret kun ligge der nogle få år, indtil du skal lave nny indkørsel, så er det ligemeget hvad type rør du vælger. Det kunne sagtens være noget ø110 eller mindre kloakrør, eller noget flexrør.
Jeg fandt en helt anden løsning, end fast elnet. I Bilka (jeg har ingen økonomisk interesse) fandt jeg en 3 m, 50 led pærer, med indbygget timer, batteridreven kæde. Man skal bare sætte 3xAA batterier i, tænde f.eks. kl. 16, så er den tændt 6 timer, slukket 6 timer, tændt 3 timer og slukket 9 timer (≈24 timer). Og påstår de, virker i 40 dage, selv i frost, hvis det er nye batterier (alkaline).
Kæden giver ikke så meget/kraftigt lys. Og det er fint for mig, for herude skal der ikke kæmpes mod gadebelysning. Den sidder i et lille grantræ og virker som et lille opmærksomheds fyr og ikke som en projektør.
Så kan jeg vente og lave den rigtige løsning, når de endelige planer for indkørelsen ligger fast. Og jeg behøver ikke, at spekulerer på om kablet bliver beskadiget nede i skærverne, nå skraldebilen kommer.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Du kan jo eventuelt pakke det i 10 cm sand når du graver noget ned. Men hvis du skal grave noget ned i fremtiden skal det ligge i 70 cm hvis der ikke udføres en mekanisk beskyttelse. Der skal være dækbånd over og når du ligger det i sand med 10 cm over vil man også tydeligt kunne se når man graver at der kommer noget fremmed i jorden.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis