Snerler

Mit rosenbed nede bag i haven bliver hvert år fyldt op med snerler. Jeg prøver med håndkraft at holde dem nede, hvilket også lykkes det meste af foråret, men et par uger med regn hvor man ikke lige kommer derud og de har vundet.

Så er der nogle der har nogle gode tips til hvordan jeg kan slippe af med dem, uden a det går ud over mine roser?


Billige smykker fra Zeva
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Velkommen på LDS
Jeg ved ikke hvordan du eller snerler har det med Roundup. Princippet er at komme noget på bladene, som så transporteres ned i rodnettet og ødelægger planten. Jeg har god held med at blande lidt, og så tage gummihandsker på. Man dypper så hånden i blandingen og "aer dem lidt" Altså lade stængelen køre igennem den fugtige hånd/handske. Det virker fint på kvikgræs (senegræs) Også når græsset gror op midt i en staude. Og det er kun den plante du har fugtet  som berøres af det. Dine roser tager ingen skade, hvis du ikke berører dem. Lad den anden hånd skubbe lidt til dem hvis det er nødvendigt. Det virker bedst om foråret når de kommer i vækst, Og der går 14 dage før du kan se resultatet.  De formere sig med jordstængler, som går dybt nede. Så det at hakke/luge dem vil kun svække dem, man kan ikke udrydde dem. Det eneste man ellers kan gøre er et helt tæt ukrudsmembran, Men det synes heller ikke muligt i dit tilfælde.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Tak for det hurtige svar Erik, har prøvet lidt med Roundup, men har nok været lidt for sparsom, for det hjalp ikke må meget. Men ok det var også efter kampen nærmest var tabt.. Jeg vil prøve igen her til foråret så, og med den teknik du beskriver, så kan det være det for en gang skyld lykkes

Billige smykker fra Zeva
"hemmeligheden" er at snerler får en dosis på mange blade, medens alt andet går fri. Jeg har med held bekæmpet skvalderkål på samme måde. Men de dør ikke i 1. omgang men man kan se at de bliver "alvorligt syge" så får de en tur mere inden de kommer til hægterne. Det tåler de altså ikke i længden. Hvis dit rosenbed ligger ud til grøft eller anden jord med vild bevoksning er det nok et spørgsmål om tid, før de er indvandret igen.
Så kunne man måske tænke sig en strimmel kraftig plastik (30-35 cm ) gravet ned på højkant, for at imødegå rodstængler.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det vil jeg prøve, mange tak for hjælpen

Billige smykker fra Zeva
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis