Skimmel Svamp i hus hvad gør jeg. ?

Jeg har fået en DNA måling til 6300 kr og den viser at mit hus har skimmelsvamp og Aspergillus samt penicillin arter. En "ekspert" mener skaden er skjult i huset og regner med at en vandskade fra taget ikke er lavet godt nok i sin tid, (vandskaden stammer fra nabohuset det er rækkehus). Han har inspiceret huset og anbefaler at fjerne væg og tag for at kontrollere den tidligere vandskade.  Jeg har gravet mig lidt ind i træpladen og ser ikke fugt og træet lufter frisk og godt (kan man sige det ?)

Skimmelsvamp: 150 gang over normal

Aspergillus samt penicillin meget kraftig forekomst.

Jeg har overtaget huset i november 2014 og fik i sommer allergisymptomer som jeg fortsat har. Jeg har vasket en kældervæg ned og købt en affugter - jeg har stadig tørre øjne og milde aalergisymptomer.  Har jegt fundet noget her som fremgår af disse billeder, DENNE LILLEBITTE plet som er taget ud af vægpladen er det relevant ?

Er en fugtmåler en bedre vej, jeg kan jo ikke rive alt ned. Ham "eksperten" vil bare have penge og hans dyre "rapport" er ubrugelig til at opspore problemet.

Det virker ikke fugtigt der inde der lugter ikke ..


Bornholm er et dejligt sted.
Jeg har fået en DNA måling til 6300 kr og den... Vis hele indlægget
26 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Finn Bjerke
Jeg er lige lidt nysgerrig
Satte du dampspærre bagved gipspladen, og hvorfor?
Den tanke har jeg selv haft, men så var der en der sagde til mig, at så ville gipsvæggen være på den varme side af dampspærren og dermed kunne der dannes kondens på den side af dampspærren og det kunne give anledning til at der kunne opstå svamp i det papir, der jo sidder på gipsen

Men om det er noget vrøvl har jeg ingen anelse om. Men omvendt, det lød ikke helt skævt i mine ører

Sijanne
Tak for gode indlæg. Huset er meget bedre, men der er fortsat noget jeg reagerer på og hunden har en tør hoste og fedtet dårlig pels. Den anden hund har ingenting . Nu har jeg malet et par vægge med dækkende grundmaling og syns det er bedre end tidligere. Der er ventilations kanaler som var tapetseret over - de er nu igen fremme og virker, så der er ventilation - jeg tror varmepumpen hjælper også.

Fugtspærre: Jeg har på væggen ind til naboen (Dette er rækkehus) lagt en fugtspærre af plastic og to nye gipsvægge, der er vandrør inde på hans side. Jeg håber ikke det var en fejl at gøre det på den måde. Der kommer ikke stor forskel i temperatur når han og jeg jo begge opvarmer vore huse.

Allergi: Der findes folk som har meget allergi og folk som ikke har. Der er folk som har indbildt allergi og folk som ikke har. Her i huset har to meget dyre eksperter lavet målinger og fundet blandt andet penicillin typer som flyver rundt. De tjener mange penge på at måle - men deres råd om at lokalisere problemet og gøre noget ved det er ubrugelige. De scorer bare kassen.

Bornholm er et dejligt sted.
ja, jeg har heller ikke den store fidus til at pumpe en masse penge i dyre eksperter.
Og jeg har nu slet ikke en masse penge.

Men jeg er nemlig selv i tvivl om, om jeg skal gøre det med eller uden dampspærre, men her er det en ydermur, så det er jo noget andet.
Tror det må blive uden

MEN, jeg har bemærket at mange, i mange forskellige sammenhænge, skriver 2 lag gips.
Hvorfor 2 lag ?

Sijanne
https://www.bolius.dk/hunden-gipsy-finder-skjult-skimmelsvamp-i-din-bolig-31074/
2 lag gipsvæg var nu for at lydisolere jeg spiller på bas. Jeg tror at kondens er et problem - fugt giver grundlag for svamp - så ydervægge skal nok være uden fugtspærre vil jeg tro.

selv død skimmel svamp kan udsende sporer i luften og der er nok noget jeg ikke har fundet det er stadig ikke helt OK, men langt bedre end før.

Bornholm er et dejligt sted.
ja, jeg synes også det er svært helt at vide.
Jeg har ingen synlige beviser på noget som helst, kun en uro og jeg ved ikke om den er fordi man har hørt så meget efterhånden

Sijanne
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også