Plastfolie under beton i gulv?

Hej

Ja så er vi der igen - det sædvanlige spørgmål om fugt- og dampspærre, krydret med lidt radon, i gulvkonstruktionen.

Vi er ved at grave vores gulve op for at efterisolere og opbygning bliver cirka som tegningen vist nedenfor:

Vores betonmand fortæller os at der skal ligge en kraftig plastfolie mellem flamingoen og betonen, da betonen ellers kan risikere at flyde ned under flamingoen og løfte den.

Hvilken type folie skal vi benytte? (eks1, eks2, eks3)

Jeg læser mig til at betonlaget i sig selv, bør være radontæt, men at der skal yderligere tætning til hvor betonen støder mod muren. Vil det give mening at lægge en radonspær (eks4) rundt langt med væggene, men stadig nøjes med almindelig folie i midten af gulvet?

Normalt skal man lægge en fugtspærre mellem betonen og lamelgulvet, men risikerer man så ikke at spære fugt inde i betonen når der også er folie under betonen?

Vh Mark

14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du bliver nødt til at sige til din betonmand, at han skal lade være med at drikke af natpotten! Hvis han skærer flamingoen så elendigt at betonen ligefrem kan komme under og løfte den, så skal han finde et andet erhverv...
Når man hælder 250kg ud pr. m2, så skal tingene under nok blive liggende. Det er værre hvis det er rør, som ikke er bundet godt fast.
Isoleringen skal skæres til og tilpasses så der ikke kan komme beton ned mellem den. Ved gennemføringer eller svært tilgængelige steder kan du bruge leca-nødder eller skumme tæt med PU-skum.

Men der skal ikke plastic under hvis man laver det ordenligt.
Og ikke noget med at fylde "helligdage" i flamingo op med "diverse stumper" De flyder ovenpå hvis de ikke er låst med PU-skum. Der er lige bygget nyt hus på min nabogrund. Det var meget omhyggelig tilskåret flamingo. Trods det havde de lige givet alle samlinger en meget tynd linje PU skum for en sikkerheds skyld.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Har lige lavet 20m2 gulv med flydebeton ovenpå 300 mm flamingo. I kanten rundt og den mindste sprække blev fyldt med brøndskum. Hverken flamingo eller gulvvarme slangerne spændt fast til rionet løftede sig det fjerneste. Så det skal du ikke være bange for. Men sørg for at få tætnet alle sprækker med skum, husk og feje/støvsuge efterfølgende, så du ikke får skidt i toppen af flydebetonen.
Folien lægger du oven på gulvet når betonen er hærdet (28 dage), så er der ikke nogle fugt problemer.
Jeg tror jeg skal have udfordret min betonmand lidt på behovet for folie...

Hvad har/ville I andre gøre med hensyn til radonsikring?
PU-skum er ikke det sundeste at isolere med.

MVH A

To ulykker kommer sjældent alene.
øhh ellida der kommer vel 10 cm beton ovenpå så mon ikke at den evt. sundhedsrisiko er til at overse !! :-)

Jeg kan bare ikke se, at der er nogen grund til at putte PU skum ind i et hus - PU -skum afgiver så vidt jeg ved lidt uheldige stoffer.
Og beton er jo ikke helt tæt overfor organiske dampe. Og har du lidt undertryk i huset så suger men det jo ind, ganske langsomt.
Uanset hvor lidt det er, så er det vel ikke smart når man jo skal opholde sig inde i huset en stor del af tiden. Og børnene ikke at glemme. Var der ikke nogen byggesager tidligere, fordi man havde isoleret med PU-skum?.
Og hvis man bare kan vælge en anden måde at gøre det på uden PU-skum, så er det jo helt unødvendigt.
MVH A


To ulykker kommer sjældent alene.
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis