Rep. af gasbeton

Hej LDS-folk
Jeg har fået flyttet en gammel gruppetavle, og nu er kabler og ledninger så blevet forlænget, men nu er der så et kæmpe spor fra hvor den har siddet og hele vejen op til loftet hvor kablerne så går op.
Aller øverst skete der det at der kom et hul ind til badeværelset ved siden af, jeg forstiller mig at at skrue en plade på fra badeværelset af, så der er noget af stå imod med når gasbetonen skal repareres.​
Jeg​ er lidt i tvivl om hvordan jeg bedst murer det op igen, det er i gasbeton og det er et vådrum, så skal der bruges almindelig mørtel og skal det bare kastes på?

Mvh.
 


 

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du behøver ikke at sætte plade op på badeværelses siden på grund af det lille hul. Almindelig mørtel med en lille smule ´cement i 1:12 ca. Vil du hellere bruge tørmørtel, er det ikke nødvendigt med cement, fet er klar til brug. Så vander du godt ind i rillen, og kaster det ind i små portioner. Det allerøverste behøver du ikke at kaste på, det kan bare presses op. Måske kommer der lidt for meget ind på badeværelse, men det glattes af et par timer efter. Når det er fyldt, skal du lade det hvile et par timer, før du begynder at pudse det jævnt. Det her er ikke så kritisk, så det du har tilbage i spanden må du godt blande op igen med en smule vand, hvis der under pudsning mangler lidt.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Personligt kan jeg godt lide at bruge en lidt stærk mørtel til at mure ledninger og rør inde for at man ikke lige så nemt slår et søm i væggen der.. Jeg ville blande bakkemørtel 1/7 eller strandmørtel og derefter pudse med f.eks. 1/12 som elmand foreslår. Tilsidst spartling. Jeg ville også lige slå et bræt på som forskalling på den anden side. Gasbeton suger godt, så sørg for at vande grundigt.
I gamle dage var reglen at rør skulle mures ind med rent sand og cement. Så beskyttede man dem bedre. eller også var det levn fra stålrørs tiden, hvor stål og mørtel ikke klarer sig så godt sammen. Men nu om dage med slaghamre og så videre, er det ligegyldigt med blandingsforhold. De går igennem alt hvis det er det man ønsker. Men i stedet for et bræt kunne man måske putte / sammenkrøllet avisside ind, til at tage imod. Den tages ud og så efterbehandles der.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Som elmand siger, var det i gamle dage, man murede rør og dåser ind med en blanding af sand og cement. Det skyldtes, at hvis der var kalk i blandingen, rustede (stål)rørene. Idag, hvor alt er af plast, har det ingen betydning, hvor stærk blandingen er. En boremaskine borede også førhen gennem blandingen af sand og cement.

fase
Jeg må nu nok sige at det er noget af en jungle at bevæge sig ind på silvans hjemmeside og bare søge på "mørtel", der kommer 20 forskellige mørteler frem!
Men når jeg så får købt mig en mørtel så er det vel bare at kaste det godt ind (gerne bag kablerne) også arbejde mig op ad?
Annonce
Jeg må nu nok sige at det er noget af en jungle at bevæge sig ind på silvans hjemmeside og bare søge på "mørtel", der kommer 20 forskellige mørteler frem!
Men når jeg så får købt mig en mørtel så er det vel bare at kaste det godt ind (gerne bag kablerne) også arbejde mig op ad?
https://eshop.silvan.dk/vare/solid-strandmoertel-9-0-0-2mm-2

hvis det skal være silvan... du skal nok bruge 2 poser

derudover noget cement:

https://eshop.silvan.dk/vare/solid-cement-2

Du kan også købe tørmørtel - så slipper du for at blande det selv (skal kun tilsættes vand)

https://eshop.silvan.dk/vare/weber-cementpuds-0-2-mm-2

PS. silvan er dyre på alt det her...
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis