Simpel styring af gulvvarme

Hej

Jeg har en gang på ca 20 kvm med gulvvarme i jernrør(byggeår 1969). Den på kredsen er den indsat en Grundfos pumpe der suger fra gulvfladen. Det giver egentlig en god opvarmning og fungere ganske fornuftigt. Den tidligere ejer af huset havde sat et kontaktur på pumpen, men det giver en ret dårlig regulere synes jeg da den ikke er styret af den egetlige temperatur i rummet. 
Jeg har defor tænkt at forbedre det lidt med en Danfoss termostat f.eks RMT-230 der så kan tænde og slukke for pumpen, og her kommer så mit spørsmål, bør jeg indsætte en kontraventil enten før eller efter pumpen for at sikre flowretningen når pumpen er slukket, og vil det være en god ide at supplere med enten en Danfoss ventil, er her lidt usikker på hvilken type, med 230V gulvvarme aktuator (billigst) eller en Danfoss magnetventil(halvdyr løsning)?

/Jacob

Hej Jeg har en gang på ca 20 kvm med gulvvarme i... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg vil mene pumpen skal sidde før returventilen da den ellers vil suge fra en lukket ventil.
Skrevet af vatnisse på 02-09-2015 11:14
Jeg vil mene pumpen skal sidde før returventilen da den ellers vil suge fra en lukket ventil.

Det er rigtigt at ventilen skal sidde efter pumpen. Det er den normale rækkefølge at montere pumpe og ventil. Grunden er at, hvis pumpen suger fra en (delvis)lukket kan der opstå kaviation, som ødelægger pumpen. Hvor stor betydning det har ved en cirkulationspumpe, er jeg ikke sikker på, men for en sikkerheds skyld pumpe og ventil.

 

 


fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis