Tynd isolering fra Kingspan

Som emne skrifte forlyder det, så overvejer jeg at gøre brug af isoleringsmateriale fra Kingspan

http://www.kingspaninsulation.dk

De produkter jeg har kigget på er deres Kooltherme K12 og K17Har vedhæftet produktoversigt

Grunden til deres mere eller mindre ukendte isoleringsmateriale skyldes jeg er ejer af en taglejlighed i centrum af Århus hvor kvardratmeter prisen er dyr. Så når jeg alligevel står og skal efterisolere overvejer jeg at skabe så meget rum som muligt. Derfor deres lave varmeledningsevne kontra tynde isoleringsmateriale kunne det være er rigtig godt valg. 

I runde tal udfra deres specfikation/datablad så har det en lamba værdi på 0.020 hvor god minaraluld vi kender til i dag har 0.037 (findes forksellige tal fra producenter, det er blot gennemsnittet af de gode). 

Det betyder, at 50 mm Kingspan svare til knap 93 mm minaraluld. Udregning nedefor. 

50 / 0.020 = 2500

2500 * 0.037 = 92.5 mm (93 mm).

Så næsten en halvering af pladsen i den skrå tagkonstruktion, har en del betydning for det enedelig finish. 


Mine spørgsmål er således. 

Har I arbejdet med Kingspan før? (råd og dåd er påskønnet)
Har I nogen form for kendskab til dette isolering materiale, eller lign.? (tynd, men lav lamba værdi). 
Er der noget som jeg fuldstændigt har overset, har du noget du gerne vil ydtre omkring kommende projekt eller skulle der være noget som du har på hjerte, er det selvfølgelig også påskønnet.  

Som emne skrifte forlyder det, så overvejer jeg at... Vis hele indlægget
21 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Kingspan Kooltherm er et høj isolering materiale (tror det er et PIR eller PUR materiale) som virker fint i det øvrige europa, havde selv tænkt at bruge det i et superlavenergi hus projekt som ikke blev til noget for et par år siden, har du set på priserne for det er ikke helt billigt i forhold til mineraluld, men det fylder klart mindre så der fint til dit projekt. Det kan ikke sammenlignes med de reflektive isoleringer som nogle tror er mirakelmidler.

Mvh
Tbent
Skrevet af Tbent på 31-08-2015 20:48
Kingspan Kooltherm er et høj isolering materiale (tror det er et PIR eller PUR materiale) som virker fint i det øvrige europa, havde selv tænkt at bruge det i et superlavenergi hus projekt som ikke blev til noget for et par år siden, har du set på priserne for det er ikke helt billigt i forhold til mineraluld, men det fylder klart mindre så der fint til dit projekt. Det kan ikke sammenlignes med de reflektive isoleringer som nogle tror er mirakelmidler.

 

Tak for din bidragelse Tbent, ja det skulle nok vaere PUR materiale, og mine undersoegelser og spoergen og ogsaa givet positive tilbagemeldinger. Blandt andet i UK bliver det flittigt brugt og er meget udbredt. Prisen er ogsaa forholdvis hoej, men som tidligere benaevnt saa oensker jeg det skal vaere tyndt isolering og det koester ekstra. De prsier jeg har fundet frem paa den oenskede type jeg vil have laegger paa 3 til 4 gange prisen af normal mineraluld. 

Samt til traadens sammenhaeng oensker jeg stadig at hoere fra folk som Tbent, der maaske er gaaet skridtet videre og brugt isoleringsmaterialet Kingspan Kooltherm. 

Til infomation har jeg ogsaa dette link der giver et overblink over de forskellige lamba vaerdier.

http://vif-isolering.dk/fileadmin/f...2015-2.pdf

 

 

Uden på nogen måde at kende materialet, så er der lige en ting der popper op hos mig....
Hvad siger brandklasse i forhold til taglejlighed/etagebyggeri??
Fenol og PU skumplader [PIR og PUR] har en lavere varmegennemgang end mineraluld. De er sådan set nemme at arbejde med. Ikke billigt, men nu snakker vi jo indre Århus og sikkert heller ikke 1000 m2.
Der findes mange producenter, Kingspan er en, Recticel, Briiso fås vist også her til lands.

Meeen, det er er ikke mineraluld. Hvad hvad det lige Rockwools sloganvar? Firesafe Insulation.

Et kig på CE mærket i datablad:
"Brand: Reaktion på brand F (ikke testet) (EN 13501-1)"
Det er jo ikke så godt, man skal alstå gøre sig nogle tanker om hvordan konstruktionen er brandsikret:

"Slut brug klassifikation B-s1, d0 (testet ‘i brug’) (EN 13501-1 / EN 15715)"

Du skal altså udføre konstruktionen som foreskrevet, og så kommer du ikke længere op end klasse B. Herfra kan jeg ikke sige om klasse B er tilstrækkeligt i din anvendelse. Du finder inspiration i eksempelsamling brand (Det er ikke krav, bare eksempler, som ikke giver anledning til nærmere begrundelse ved byggeandragelse, hvis du kan argumentere bedre, kan du overbevise kommunen om andet):
http://bygningsreglementet.dk/file/218960/exsamling_brand_vtre.pdf

s1 - det ryger meget begrænset
d0 - ingen brændende dråber eller partikler
(ikke som EPS som ryger at h til og hvor du har massevis af brændende
dråber)

Fermacell har også byggesystemer med PUR skum.
Annonce
Mjølner, rigtig dejligt input og passer godt til tråden her. Der er løbet lidt mere vand under broen siden sidst, og har valgt et kingspand materiale og beklæder det derefter med et lag fermacell, hvilket er godt brændhæmmende. Men tak for dit indlæg.
Hej S. Bang,

Jeg er fra England og kan kun sige gode ting om Kingspan. Selv om det er et dyrt produkt er det også meget effektiv og enkel at arbejde med. Svarende til at arbejde med Styrolit eller Sundolitt.
Hej S. Bang, her nogle år senere, hvordan var din erfaring med Kooltherm. Var det nemt at arbejde med o virker det ordenligt?

Der har ikke været nogle efterfølgende problemer. Og ser flere og flere sommerhuse, nybyggeri med videre der vælger kingspand. Grunden til dette er måske det er nemmere at benyttet når du bygger i meget lige flader/vægge med mere. Men ellers ved jeg intet ud over mine eg

Grundlæggende isolere det blot bedre pr. Mm. Men det skal sluttes tæt sammen og kanter for ikke at undgå kulde bro, og nogle gange erflexibat og papirjunglen blot bedre dette når du renovere ifht. Nybyg. 
Er kingspan det samme som facadeisolering?😊
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis