Bør vi overveje andet end træ/alu vinduer?

Vi er ved at bygge nyt hus, og ønsker vinduer hvor der er et minimum af vedligeholdelse. Er det klare valg træ/alu vinduer, eller bør vi også overveje fx rene trævinduer?

Vi er ved at bygge nyt hus, og ønsker vinduer hvor... Vis hele indlægget
14 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Jep, Kastrup vinduet har næsten set lyset, de glemte bare at rammen jo også skal være med komposite.

Det er dog stadig bunden af karmen og bunden af rammen der er mest udsat, og her med komposit i bunden af karmen, er det helt sikkert en holdbart produkt, kombinerede de det med yderste del af rammen også, så ville vi have det ideale vindue efter min mening, og netop sådan som flere andre producenter har lavet det i årevis.

Jeg er dog personligt IKKE til plast vinduer, men enig med Ole omkring sprosser hvis man vil have disse, ikke pga. rengøring, men pga. mere lys ind, og mindre kuldebroer.
Skrevet af Neoaarhus på 30-07-2015 10:11

Vi er ved at bygge nyt hus, og ønsker vinduer hvor der er et minimum af vedligeholdelse. Er det klare valg træ/alu vinduer, eller bør vi også overveje fx rene trævinduer?

 

Hejsa

Som ingeniør (ikke bygnings) læser jeg "Ingeniøren" -> ing.dk. De har haft en del artikler om vinduer ift. nogle standarder for rammerne. Hvor det virkede som om at den daværende regering til lidt for meget hensyn til Velux/Velfac, som ikke kan levere vinduer med rammer der isolerer lige så godt som konkurrenterne. Og velfac/Velux er en stor eksportør ($$$).

Jeg kan ikkehelt huske alle detaljer men mener det var Outrup som kunne levere vinduer, hvor rammerne ved en bestemt udendørs temperatur (0 grader og 20 grader indenfor) kunne holde 16 grader indenfor på overfladen, hvor Velfacs havde svært ved at holde en temperatur over 10 grader -derfor kom der et forslag fra energistyrelsen om at vinduerne bare skulle kunne holde en temperatur på 9.3 grader.

 

Kig bl.a. her: http://ing.dk/artikel/minister-drop...fri-173986

 


 -------

tilflytter til det midtjyske

--------
Jeg ved godt at mange ikke bryder sig om plastvinduer, men i nogle tilfælde kan de nu se ganske ok ud.
Jeg har nogle plastvinduer fra 1988, har aldrig gjort noget ved dem, de ser stadig fine ud, og er super tætte, da der er to tætningslister, de virker også ganske godt isolerende i rammen pga de forskellige hulrum.
Glaslisterne sidder indvendigt, så de kan ikke listes af udefra.

Jeg købte engang nogle vinduer og en altandør fra Ideal Kombi (gennem et firma i Svendborg).
Det ekstra super ved dem var, at vinduerne var i Træ-alu, og super kvalitet. Desuden havde de pudsebeslag, så man kunne dreje vinduerne næsten helt rundt og pudse dem indvendigt fra (da der var højt ned fra stueetagen i huset, som faktisk var i 1. sals højde), desuden havde de ventilationsbeslag, så man kunne åbne dem lidt til ventilation og sætte dem fast, så kunne vind eller indbrudstyve ikke åbne dem.
Jeg ville ikke vælge plastvinduer, men kan varmt anbefale træ-alu, bare I får dem i en god kvalitet.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis