Der mangler strøm i halvdelen af køkkenet.

Pænt goddag til alle de kloge hoveder herinde,

Jeg har i dag haft gang i 2 el-kedler, der var tilkoblet samme side af køkkenvægen, samtidig med, at jeg tændte for mikrobølgeovnen, der også befinder sig i samme side af køkkenet.

PLUDSELIG GIK STRØMMEN :-(

Jeg var nede i kælderen, og kigge på sikringsskabet, og undersøgte de to eneste sikringer i skabet, hvoraf den ene var sprunget. Jeg skiftede denne sikring, men det synes ikke have hjulpet på problemet, eftersom der stadig ikke er strøm i halvdelen af køkkenet. 

Ting jeg har prøvet:

- At slukke og tænde for alle automatsikringerne i skabet
- At skifte den sprungne sikring, til en frisk sikring.

MIN EGEN (DUMME) TEORI

- Jeg har fået en ubegrundet idé om, at der eventuelt er blevet beskadiget nogle ledninger mellem sikringsskabet og de pågældende kontakter? Men i og med at sikringen er sprunget, kan man så ikke udelukke denne mulighed?

 

.. Hvordan kommer jeg nærmere ind på hvad der er galt?

- Hvis nogen har nogle idéer om hvordan jeg diagnosticerer problemet, belønner jeg dette med 200 kroner på MobilePay, eller 10 bajere i indre by Århus!

[OBS: Det er meget vigtigt at jeg får ordnet dette hurtigst muligt, da mit alarmselskab har kontaktet mig, og fortalt, at husalarmen kun kan holde 1 døgn med det interne batteri, hvorefter jeg ikke har nogen alarmbeskyttelse]

 


Jeg belønner ethvert brugbart svar med en øl i Århus.
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er du sikker på den sikring du satte i dur, prøv at skifte den anden sikring også, det er ikke altid man kan se om en sikring er sprungen-
Der burde ikke være sket skade på dine ledninger eller kontakter, det er jo nettop det sikringerne er der for.
En maste-sikring/sikring i gravstenen uden for dit hus kan være sprunget på den ene fase også, til trods for din egen sikring er gået.

 

Har du elkomfur, kan du teste om alle faser er inde. Hvis dit elkomfur virker på alle plader og ovnen, er det ikke sandsynlig at du mangler en mastesikring.

Og har du en nyere digital elmåler, er der 3 små kontrollamper der lyser for L1, L2 og L3. Er der lys i alle 3, har du strøm nok ind.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis