Spørgsmål til relæ

Hej LDS

Jeg står og skal købe en opvaskemaskine, men er er kommet i tvivl om mit relæ kan trække det. På nuværende tidspunkt har jeg koblet kogeplade, ovn og vaskemaskine fra samme boks. 

Jeg kan ikke finde ud af hvor mange sikringer og hvor meget denne fætter kan trække.

Andre der kan fortælle mig det??

Link til produktet.
https://ao.dk/automatsikring-3pn-16a-c-6ka-en.aspx?ticket=L3Byb2R1a3QvYW5kcmUtc29tLWtpZ2dlZGUtcGEtZGV0dGUtcHJvZHVrdC1raWdnZWRlLW9nc2EtcGE7Iztwcm9kdWN0X2tleTs2MjIyMjAwNTk1X2VuOyM7Iw

Mange hilsner,
David

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Hej LDS Jeg står og skal købe en opvaskemaskine... Vis hele indlægget
42 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Steensen,

Tak for de mange indlæg du har kommet med til mit tråd. Jeg er nu faldet over et gammelt indlæg du skrev, faktisk det allerførste du skrev i tråden .

Du skrev følgende "Kofuret trækker 3 faser, og de tre andre maskiner trækker fra hver deres fase + nul (230V apparater) "

Vil det sige at kogepladen for 3 faser, hvorefter ovn, opvask, vask får en fase sammen med ovnen? er det korrekt forstået?
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

ET komfur har efter min viden følgende forbrug:
1 plade af 1500W
3 plader af 1000W
Ovn med 2000-4000W varmelegeme.
Trækker du kogepladerne fra 230V, bliver det store strømme (4,3-6,6A pr kogeplade)
Ovnen kører næsten altid 400V, men hvis 230V så er det så 8,7-17,3A for ovnen pr fase de er tilsluttet, så 230V er ej muligt med 4kW varmelegeme.

Kører du det derimod over 400V, kører du over 2-3 faser, og så trækker du ca 1,3-2,3-A pr kogeplade og 3-6A på ovnen.
Det giver 3,9+2,3+6=12,2A for komfuret totalt, med alle blus fuld power (ved 4kW ovn)

Vaskemaskine, tumbler, opvaskemaskine har typisk et MAX forbrug på 1000W opgivet, og det giver 4.4A på 230V, så med symetrisk last på alle 4 hårdehvidevarer, får du et træk på alle tre faser på ca. 16,6A. I virkeligheden har du MEGET sjældent fuldt power forbrug på ALT samtidigt, da komfuret kun trækker fuldt imens det varmer op på de forskellige legemer, og det er kun 2kW (2000W) varmelegeme i de fleste husholdnings komfurers ovne, og så er du under de 16A totalt.

Så gør som jeg har i min lejlighed:
1 fase + Nul + PE (Jord) til hver af de 3 stikkontakter ud fra det eksisterende kraftstik, så skal du "bare" huske at have lavet ledningerne til stikkontakterne i 2.5 kvadrat, for at de må have en 16A for-sikring.


 

Som vi har beskrevet, kan det ganske sikkert holde. Og verden falder jo ikke ned hvis din automatsikring skulle slå fra en gang imellem. Når vi taler maks. tilslutningseffekt på f.eks. komfur, er det meget sjældent at du kan komme op på det. Det betyder at du skal have alle kogeplader på fuld blus, og ovn i gang med at varme op. Du skruer jo lidt ned for plader og ovnen slår fra og til på termostat. Det samme med de andre forbrugere. Vaske og opvaskemaskine bruger kun "meget strøm" når de er i gang med opvarmning. Under vask og skylning i øvrigt bruger de kun en brøkdel.
Så pøj pøj med det.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej Steensen, tak for det fine indlæg.
Jeg har ikke et kraftstik, kun rosetten jeg har postet billedet af. Kogepladen er direkte sat til rosetten og ligeledes er ovnen. Fra rosetten er der trukket en ledning til stikkontakten til vaskemaskinen.

Hvordan vil du foreslå det ud fra min nuværende situation?
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Vær sikker på at kabel til opvaske og vaskemaskine er på 2,5mm2 og få monteret 2 stikk. der må sikres med 16 A

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Etabler en samledåse og/eller et kraft udtags stik
Før kabler herfra til dine 2-3 andre maskiner, husk at tænke fremadrettet, så når du alligevel trækker til vaskemaskinen, kan du lige så godt få trukket en ekstra fase med, så du kan lave et stik til tørretumbler også.

Er din vaskemaskine og opvaskemaskine i køkkenet, og tumbleren i et andet rum, skal du selvf. trække strøm til tumbleren separat.

 

Hej igen!

Har talt med en elektriker, han siger at det ikke er muligt det i foreslog. Han siger der skal en ny gruppe til lige meget hvad, da opvaskemaskiner skal være koblet på en 10 amperes sikring.

Kan det virkelig passe ?
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Jeg har nu aldrig set en opvaskemaskine, hvor der var krav om maks. 10A sikring. Men den faste installation skal svare til sikringsstørrelsen ( 2,5mm kabel + 16A materiel) Der er i tusindvis af installationer i DK hvor ovn - komfur - og opvasker kører på den samme 16A gruppe. Der hvor du strammer den "lidt" er at der yderligere kommer en vaskemaskine på, og som en enkelt nævner måske tørretumbler.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Han sagde han kunne forbinde det således at jeg enten kunne bruge opvaskemaskine eller vaskemaskine, hvor efter han sagde det ikke kunne lade sig gøre alligevel, da opvasker skal køre på en 10 amperes sikring.

Jeg prøver at ringe til nogle flere imorgen....
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Er din vaskemaskine tilbage til slut 90'erne hvor de stadigvæk kørte på kraft ?

Hvis det er en nymodens med 230V, så kan de SAGTENS kører på samme 16A sikring som komfuret.
Jeg har da lige fået det lavet for 2 år siden i min lejlighed, i forbindelse med badeværelses renovering på boligforeningens regning!
Så min 16A gruppe trækker komfur og opvaskemaskine i køkken, mens der er trukket kabel videre til badeværelset for at forsyne tumbler og vaskemaskine, hvilket er hvad jeg har valgt at tilslutte, men der er trukket alle 5 ledere (3faser, nul og jord) med frem.

 

Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis