Gear virker ikke mere

Mit gear vil ikke virke mere, det køre bare i frihjul uanset hvordan jeg sætter de to gearskiftere.

Det er en meget gammel cykel, men den er god og let at køre på ( damecykel) Det er et indvendig gear med 2 omskiftere. Den højre har 3 stillinger og den venstre 2 stillinger, men uanset hvor de står, så vil gearet ikke tage ved. Jeg kan se at stålwierne bevæger sig i gearet når jeg skifter gear. På gear navet står der Sturmey Archer Made in 87-11 England Five Speed 55,2 HUB Gear. Nogen der ved hvad der kan være galt, den har stået uden for i flere vintere, men den har alligevel virket indtil nu.?

 


Med venlig hilsen







GBN
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det kan være en justering der skal til, eller også er der måske knækket et/flere tandhjul indvendigt i gearet.
Send det til en cykelsmed og få en service på gearet, det koster dig nok en plovmand.

 

Det  hedder Lav-det-selv, så det har jeg tænkt mig at gøre, hvis jeg kan. Jeg har skilt det meste af, men jeg mangler at skrue yderkransen af , som har 2 halvmåne udfræsninger 180 grader forskudt, så det kræver sikker et specialværktøj for at kunne skrue kransen af, men det har jeg ikke. Jeg har prøvet at slå på det ene hak med skruetrækker og hammer uden at det løsnede sig og jeg har prøvet at dreje med en rørtang også uden held.  
 

Jeg må bikse videre,  men er der nogen der har et forslag til hvordan jeg får yderkransen skruet af, så jeg kan trække indmaden ud?


Med venlig hilsen







GBN
Hvad Steensen sagde - den med kransen rækker desværre også udover mine cykel evner. På den anden side koster det også et par hundred hos en cykel smed at udskifte krans, så håber du får det fixet.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
I kan læse mere om mig her.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis