ny Busk

Hej LDS

Er der nogle der ved om man kan klippe grene af sådan en busk og plante dem igen?

 


MVH Claus
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det er en gyvel og ja, den kan både stiklinge- og frøformeres. Det enkleste er dog at grave rodskuddene op og omplante dem.

Rodskuddene er de små gyvelplanter, der dukker op lidt væk fra moderplanten. Så det at grave roddskuddene op betyder ikke noget for moderplanten. Der kan også findes frøspirede gyvelplanten rundt om moderplanten. Det betyder heller intet for moderlanten at grave disse op og omplante dem.

Vedrørende formering af gyvel står der lidt her

ahhh ok.. dem vil jeg se efter imorgen Takker mange gange!

MVH Claus
Skrevet af Sniffer på 28-04-2015 23:59
Sikker på det Lars ON - synes det mere ligner en Forsythia.
Også lidt for tidligt med blomstring for gyvel.

 

Du har ret Snif. ser jeg nu på et stort billede.

Så kan du bare knække et etårsskud af, afblade de nederste 2/3 del og stikke det i jorden, og det kan godt nåes nu. Husk af holde jorden fugtig. Er der tegn på, at bladene begynder at hænge er det fordi stiklingen ikke kan trække fugt nok op. Dels skal der så vandes og dels skal bladantallet på stiklingen reduceres. 

 

super det vil jeg gå igang med :-)

MVH Claus

Kan godt være jeg spør dumt men.
skal de klippes lige eller skrot?
og hvor lange skal de være?
og hvordan ser et år's skud ud? 


MVH Claus

Etårsskuddene er de "friske ender". Du klippen en stikling af på en ca 30 cm trækker bladene af de nederste 15-20cm og stikker den i jorden. Om snittet er skrå eller lige er mindre væsentligt, men et skråsnit giver måske en marginal større overflade, der kan suge næring og vand.

Du kan også forsøge dig med lidt større kviste, både længere og mere forgrenende. Det kan lade sig gøre hvis der konstant er en god fugtig jord. Med pil kan det fungere med meterlange stiklinger.  

Nipper du toppen af stiklingen vil den buske sig fra bunden af med mange sideskud.

Vær forberedt på, at nogle af stiklingerne indledningsvis vil se ud som om de er i god vækst, men når det bliver varmt "bryder de sammen" og visner, særligt hvis de i foråret har fået lavet for stor bladmasse. 

Generelt er det for sent og sætte stiklinger hvis bladene er sprunget ud. De bør sættes når frosten lige er gået af jorden.

Stiklinger bør sættes i rengjort jord for og opnå bedste resultat. 

De fleste stiklinger bør sættes med 1/3 over jorden og 2/3 under. 

Man kan stiklingeformere skud med blade ved og sætte dem i en veldrænet spand med løs fugtig jord og afdække spanden med hvidt ugennemsigtig plastic. Jorden skal naturligvis holdes fugtig. Spanden sættes et et varmt sted, en sydvendt mur er helt fin.  Stiklingerne udplantes så om efteråret.

Men prøv dig frem selv om måde, tid og sted ikke er ideelt.  Det er utroligt hvad man kan få til at gro ved bare og stikke det i jorden. Stiklingematrialet har du formodenteligt helt gratis, så det koster kun arbejdet. 


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis