1 år efter huskøb - fugt?

Hej allesammen,

Hermed min første tråd og er derfor ikke sikker på om jeg har oprettet denne det korrekte sted. Bær over med mig hvis ikke..

Min kone og jeg købte sidste år hus sammen. Huset er en ældre sag som er blevet gennemrenoveret for godt 3-4 år siden nu.

Et af værelserne i huset, noget som ligner en tilbygning, har vi valgt at indrette soveværelse. Det gav mest mening da der bl.a. er tilgang direkte til dejlig terrasse. Vi har dog det problem, at vi stort set ikke kan stille noget langs væggene i soveværelse, da vi ellers får problemer med fugt (skimmel) til trods for vi er dygtige til at lufte ud. Vi fandt for ca 6 mdr siden begyndende skimmel på bagsider af skabe og kommoder, hvilket resulterede i det hele står et stykke fra væggene. Det skal siges at 3 af væggene i soveværelset også er ydervægge - altså mod det fri.

Noget lugter af at væggene simpelthen er for kolde og for ringe isoleret, og at den varme luft fra os og de øvrige rum skaber kondens og giver problemer hvis tingene er for tæt på ydervæggene.

 

Mit spørgsmål er så - hvordan er jeg stillet i forhold til udbedring? Bygge fortsatsvæg med mere isolering i, skyde mere ind i ydervæggen hvis muligt etc..? Vil en forsikring dække dette eller hvordan står jeg stillet rent juridisk?


Jeg har en dreng på 4 mdr som sover sammen med os i soveværelset og jeg vil absolut ikke have det skal få konsekvenser for ham på nogen måde, så jeg SKAL have udbedret problemet. Er bare i tvivl om jeg kan få det dækket nogle steder..

Det står ikke angivet i tilstandsrapporten at isoleringen er ekstrem dårlig og vi har selvfølgelig tegnet ejerskifteforsikring.

 

Håber I forstår mit problem og glæder mig til at høre hvis I har lidt hjælp/råd til mig..

 

Venlig hilsen

Lasse

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Lasse
Velkommen til LDS :-)

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor gammel den tilbygning er?
For det kunne da næsten tyde på, at væggen er massiv - altså uden hulmur.

Hvis den er af "nyere" dato - altså bygget i en tid, hvor der var krav til hulmur og isolering, så vil jeg formode at du har en sag. Medmindre det står som et punkt i tilstandsrapporten.
Jeg ville starte at købe eller låne et hygrometer(typisk en vejrstation hvor det er indbygget) og sætte i jeres soveværelse, så kan i se om luftfugtigheden er for høj. læste et sted den helst skal være under 45% om vinteren og under 65% om sommeren(men om sommeren kan det nogen gange være svært at holde fugtigheden dernede)

ud over det skal der være varme på i hele huset, folk der sænker varmen til 15-18 grader i nogen rum for at spare lidt penge får typisk skimmel i stedet.

Sover i med vinduet lukket med soveværelsesdøren lukket? når i sover giver jeres ånde og krop fugt fra sig, så sover i 3 mennesker i et rum, kan det være smart enten og have vinduet lidt åbent eller døren åben, så fugten ikke bliver for høj mens i sover.

Tørre i tøj indenfor, har i udsugning i bad, det er begge dele noget som kan give en masse fugt i huset..

Med hensyn til jeres forsikring tror jeg ikke der er noget at gøre, medmindre i kan bevise at der er fejl i måde huset er bygget/udbygget på..
selv om man lufter godt ud, skal der varme på lokalet med mellemrum, ellers tørrer det ikke ordentligt ud.

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis