Kabler bag køkkenelementer

Da jeg er ved at lave nyt køkken i vores tidligere spisestue, har jeg et par afklarende spørgsmål angående kabelføringen, som jeg håber nogen vil være behjælpelig med. 

  1. Skal kablerne til stikkontakterne fræses ind i væggen bagved køkkenelementerne, eller kan jeg nøjes med at gøre det der, hvor de ellers ville have været synlige, dvs. fra bordpladeniveau og op?
  2. Skal kablerne ligge i et føringsrør eller er det blot praktisk i forhold til evt. udskiftning?

På forhånd tak

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej.
Jeg vil anbefalde du fræser, og så bruge flexrør med løse ledninger, det er det nemelste for en elektriker, og så bliver det pænere når du fræser

Mvh Andreas
Skrevet af Trixter på 25-04-2015 10:43
Husk at sætte udtag til opvaskemaskine ved siden af der, hvor opvaskemaskinen skal stå; ikke bag ved den. Det er ikke er must, det gør bare livet lidt lettere har jeg lært af erfaring..

Ved siden af???? Du mener bagved naboskabet, hvilket vil sige at jeg skal lave hul i bagbeklædningen og sætte en stikkontakt der?

Hvor ikke bare sætte den nede bag ved soklen således at jeg kan komme til den ved at trække opvaskemaskinen ud?

 

 

Nede ved sokkel er også ok, bare du er sikker på, at der er plads til stik og opvaskemaskine, alt efter hvor dyb dine skabe bliver.
Normalt afsætter man stik til opvaskemaskine i samme skab som du tilslutter vand, typisk i skabet under håndvasken som er naboskabets til opvaske maskinen.

Hvis kablet er godkendt til indmuring er der ikke noget krav om det skal i rør.

Der er ligeledes ikke noget krav om at de skal være rillet ins bag dine skabe. (Ville dog selv vælge og rille dem ind nu du allerede har gang i rilleskæren

Husk nu hvad man selv må og hvad den autoriserede skal hjælpe dig med.
Først mange tak for svarene.
Årsagen til, at jeg ikke ønsker at der skal fræses mere end højst nødvendigt er, at det støver - og at vi stadig bruger stuen bagved og huset i øvrigt. Såfremt jeg bare kan lade kablerne ligge bagved køkkenelementerne betyder det, at jeg kan nøjes med at fræse 2 små spor til stikkontakter (dvs. 2*30 cm), og så i øvrigt bare trække kabler til en dåser, som jeg placere i højskabet (forbundet til sin egen sikringsgruppe), i vaskskabet (ligeledes på egen gruppe) og bagved ovnen (kraftgruppe), som så skal forsyne ovn og kogeplader med tilstrækkeligt strøm.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis