Anbefaling af ventilationsanlæg?

Hej Alle

Jeg kan simpelthen ikke bestemme mig for hvilket ventilationsanlæg jeg skal springe på. Jeg vakler mellem Danfoss Air, Genvex Energy 2 og Nilan CT300.

Parcelhuset 180m2 opføres som BR15. Jeg har indhentet tilbud på alle 3, og selvom Danfoss styringen er "lækrest", er den klart også det dyreste anlæg. Nilan kan styres via IHC, samt er klart det billigste. Genvex har også en lidt lækre styring end Nilan.

Såvidt jeg kan læse, er der bypass på alle anlæggene.

Hvad ville I vælge og ikke mindst hvorfor?

Hej Alle Jeg kan simpelthen ikke bestemme mig... Vis hele indlægget
15 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg ville nok være lidt valen ved, at have emhætten med ind over anlægget.. Og blot tanken om problematikken med brændeoven / emhætte i dag (selvom vi har ekstern frisklufttilførsel til brændeovn) giver mig myrekryb med kombinationen
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Hvis man skal have et anlæg, der opfylder SEL (Specifik Elforbrug til Lufttransport) kravet på max 1000 J pr kubikmeter, så der flexslanger og ventilationsriste omtrent bandlyste. Og det ved Nilan også godt. At der er montører/firmaer, der bruge flexslanger og riste (og billige indbælsningsdyser) skyldes, at for mange kunder, herunder typehusfirmaer, alene ser på prisen.

Med hensyn til emhætten, så har jeg haft mit anlæg i to år, og jeg er 100% tilfreds med det. Bare det, at der altid er aftræk over kogezonerne, så en simrende gryde ikke kræver at jeg tænder en larmende emhætte i timevis, som jeg havde i mit tidligere hjem, er guld.

Med hensyn til brændeovn, så ville jeg ikke putte sådan en ind i et 2015 hus. Dels fordi huset er så tæt, at den ikke kan få luft uden at have en ekstern lufttilgang udefra, og dels fordi varmebehovet i sådan et hus er så lille, at en brændeovn nærmest ikke kan fås lille nok.

Det er en vigtig detalje, når man har et meget tæt hus med ventilation, at man ikke må kører med overtryk. Det vil få varm og dermed fugtigere luft til at komme ud i konstruktionerne i de små utætheder der uvægerligt vil være, og det giver risiko for kondens og dermed råd/svamp.

Problemet ed en separat emhætte i et så tæt hus som BR 2015 kræver er, at der ikke er nogen stedet emhætten kan få luften fra med mindre man åbner et vindue, eller at man lukker for udsugning i bad og bryggers og speeder indblæsningen op. Vælger man et af de fikse emfang uden volumeskærm eller en meget højtsiddende, så bliver kravene til luftmængden betydelige, og så kommer husets tæthed for alvor i vejen.

Ved DUT (den udetemperatur man dimensionerer udfra, normalt -12ºC), har et hus som det vi her taler om et varmetab på lige omkring 5 kW. Der skal altså findes en brændeovn på 2-3 kW, hvis den skal kunne bruges andet end når det er modbydeligt koldt, og så vil den stadig have problemer med at fordele varmen i hele huset. Med andre ord: Brændeovn er er ikke nogen god ide i sådan et hus.

Chr.


Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Jeg skal selv i gang med at undersøge markedet... til mit 129m2 1979 typehus.
StenKrog... hvad endte du med at købe?

Godt input i andre kommer med.
Kan i anbefale andre steder eller bøger at læs om dette?

 
Jeg har ikke købt endnu, men efter en dialog med flere gode ventilationsfolk, er Danfoss det eneste rigtige valg (for mig.... )
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis