Hvilken opbygning af en facade mur giver bedst støjdæmpning?

Hej med jer.

Vi var et par gutter der kom til at diskutere hvordan forskellige opbygninger af en facade mur stopper / dæmper trafik støj (fx bil/bus/tog). der er mange forskellige måder at opbygge en facademur på og der er helt givet forskel på hvordan de støjdæmper, men hvad er bedst og hvor meget bedre er de egentligt i forhold til de mindre støjdæmpende....

Ud over selve muren er der naturligvis også elementer som vinduer... men lad dem ligge lige her og nu, med mindre du har super gode erfaringer du gerne vil dele :-)

Se den vedhæftede fil med forslag til facade opbygninger.

 

MVH Njord

 

 


MVH Njord
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er der ikke nogen der har lyst til at byde ind her???

Mvh Njord.

MVH Njord
Også mit umiddelbare bud, men er reelt meget i tvivl da der i stolpe konstruktionerne er et langt tykkere isolerings lag.
Jeg skrev godt nok ikke noget om mængde, men lad os antage at der er tale om nye mure og de derfor skal leve op til samme isoleringsnorm som fx 2015 kravene (og uden jeg kan sætte egentlige tykkelser på i forhold til dette).

Gode bud, overvejelser og naturligvis eksakt viden er fortsat MEGET velkommen i trådet.
Også bud på opbygningen af den bedst dæmpende rude, er det en 3 lags læsning, men hvad med gasser, spacer bredde og lagtykkelse på de enkelte glas plader??

MVH Njord

MVH Njord
Lyddæmpede ruder kan du kigge lidt på her.. de har fra lidt til meget lyddæmpende, så kan du danne dig et overblik, priserne stiger dog meget når de skal dæmpe meget støj..

http://www.interglas.dk/termoruder_termoruder_m_lydd%C3%A6mpning-c-3_76.html?bgsid=r5kuhdqjm3ndckud43is6roev1

Umiddelbart så har resonans jo også en betydning, også ville en kombination af mursten / gasbeton eller mursten træ jo også en effekt have.
Annonce
Hej Koluda.

Jeg er med på at resonans har en betydning, og derfor er det også svært at afgøre hvilken opbygning der må være mest støjdæmpende, og sikkert også med forskel på forskellige frekvens områder.
Men du må lige forklare om du mener at genopbygningen i forskellige materialer har en positiv effekt eller om vægtfaktoren er den væsentligste.....

Hej Pizzabager.

Der ser ud til at være stor forskel på rudernes opbygning og hvor meget de dæmper. Ikke mindst hvis man kigger på databadene og ser der igen er forskel på de forskellige frekvens områder så den bedst dæmpende ikke nødvendigvis er bedst dæmpende i alle tilfælde. ret kompliceret....

Og så er det her kun selve ruden der er data på... Jeg er ikke spor i tvivl om der også er en kæmpe forskel mellem de enkelte vinduesrammer og deres forskellige opbygninger og materialer, når vi kigger på den støjdæmpende del....
Plus at selve fugningen bestemt også må have en ikke ubetydelig effekt.......

Spændende spændende.....

MVH Njord

MVH Njord
Måske denne blog giver noget af svaret:
http://ing.dk/blog/husprojekt-daempning-af-lyd-165321

Emnet om lyddæmpende ruder har jo været oppe før. Her er det vigtigt at definere om vi taler om ruder (glasfladen alene) eller vi taler om det samlede vindue. Der er lavet en større undersøgelse der konkluderer at koblede fortsats ruder har den bedste lyddæmpning, når man taler om danebrogsvinduer eller andre med ret små ruder. Altså vinduer der arkitektonisk passer i den ældre bygningsmasse.

Det er dem med termoglas yderst og så 1 lags forsats rude indenfor.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Skrevet af njord på 08-04-2015 21:38

Men du må lige forklare om du mener at genopbygningen i forskellige materialer har en positiv effekt eller om vægtfaktoren er den væsentligste.....

Nu laver vi jo generelt lydvægge i stål og gips, så vægtfaktoren har mindre rolle her, de fleste lejlighedsskel bliver udført som dobbelt mur, tit med brandmur mellem, dvs. tung væg, og isoleret let væg på indersiden, disse vægge skal bare ikke have kontakt til hinanden.

Personligt have jeg valgt en kombination af isolert let og tung væg, men dobbelt massiv væg unden direkte kontakt til hinanden vil selvfølgelig også have en større effekt, en en massiv muret væg.

 

 

Hej

Jeg hælder også en del hen i mod en tung væg plus en let konstruktion for resten, men hvad er så mest effektivt støjdæmpningsmæssigt:
En tung væg yderst (facade) eller en tung væg inderst?

Hvad angår ruder / vinduer er det et spørgsmål om den samlede dæmpning, altså ikke kun selve ruden da både ramme, karm og fugning vil have ikke ubetydelige effekter.......

MVH Njord

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis