Vurdering af bil

Hej.

Jeg er ikke sikker på folk ved det, men tager en chance da folk virker rigtig kompetente herinde.

Jeg skal ud og se på ny bil på mandag, og i den forbindelse skal min nyværende bil indgå i bytte. Jeg skal blot høre, hvis jeg kører til to forskellige forhandler, som sælger samme bilmærke, er det samme sted de får en vurdering.

Jeg var hos en Seat forhandler forleden, og hun tog billeder af bilen, og sendte en mail med billederne, og 15 min senere havde hun fået en pris de ville give for min bil. Hvis jeg så tager til en anden Seat forhandler, vil de så kunne se at jeg har fået en pris en gang før eller?


Mvh.

Mikkel
12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det har jeg da aldrig hørt om før.
Normalt er det sælgeren, der ud fra sine egne forudsætninger, selv sætter prisen.
Det du har været ude for, er nok at sælgeren har spurgt et opkøber, hvad denne vil give for din bil. det sker når man har med en usikker sælger at gøre.
Den næste sælger du opsøger, har måske slet ikke en opkøber som han støtter sig til, men bytter ind til egen beholdning.

Med venlig hilsen
ktm

 

Forstår ikke folk vælger at lade den gamle bil indgå i handlen, de giver ikke mere for den gamle end de selv kan få for den hos en opkøber, måske giver de endda mindre så de selv kan tjene en smule og sælge videre til opkøber med profit.

Vi har selv lige købt ny bil, og solgte selv vores gamle privat, jeg var ikke ude og spørge flere steder kun hos den ene forhandler, men vi solgte privat og fik 10000 kr mere for den end forhandleren ville give, og det er jo også en slags penge...
Det var sikkert en opkøber hun sendte billederne til og fordi de ikke selv vil have den, så den skulle bare skubbes videre. Det gør rigtig mange bilforhandlere, hvis byttebilen er over en vis alder. De vil selv kun have nyere brugte stående - resten sælges videre til opkøbere.

Salg privat. Ja det vil altid give mere for den brugte, men så har man også besværet med det. Ved godt at man bare kan smide den på bilbasen mv., men mange sælgere er ikke trygge ved selv at skulle stå for forhandling, prøveture osv. med potientelle køberne. Så er det lettere bare at give den i bytte.
Mht. prisniveau, så kan jeg anbefale at bruge www.autouncle.dk . De sammenligner alle brugtpriser på tværs af de forskellige brugtbilbaser på nettet.

Udover at finde biler til salg, kan du også få lavet en vurdering af hvad din egen bil bør koste (baseret på data om alle brugtbiler til salg og historisk set). Det fungerer super godt og er godt til at give en fornemmelse af hvad du bør få hos forhandleren.

Mvh. AllanE
Tak for alle svarerne. Jeg orker ikke sælge bilen selv, da jeg selv skal stå med forhandlingen osv. Og selvom bilen så bliver solgt som beset, så gider jeg ikke skulle risikere at køber kommer og brokker sig dagen efter fordi et eller andet er gået i stykker.
Jeg var i dag ude og se på en Fiat grande punto, og de har en blå farve som er standard uden merpris. Forhandleren begyndte så at snakke om, at det jo ikke var metallak, men almindelig lak, og ikke holdt så godt som metallak. Er der nogen herinde der ved om det er rigtigt? Det koster trods alt 4.696kr ekstra for metallak.

Mvh.

Mikkel
Annonce
Den del er vist rigtig nok. normalt er det enten hvid eller rød man kan få bilen i, uden merpris, men den kan åbenbart også være blå, metallakken er nok i sig selv ikke mere modstandsdygtig, men jeg tror den har mere klarlak, og det er derfor den kan klare lidt mere..

Den positive side er så at metallak stort set aldrig bliver mat, som hvide og røde biler jo altid bliver med tiden, hvis man ikke giver dem en behandling med jævne mellemrum..
En anden ting er, vi havde en corolla med metallak som fik nogen væmmelige ridser, altså virkelig dybe, fra en snerydder som kørte ind i bilen, Jeg ville ahve gjort noget ved det, men fik aldrig gjort det, og selv 2 år efter var der stadig ikke rust i ridserne, så ud over malingen på bilen var perfekt skinnende efter 10 år, så var den åbenbart også ret tyk, så selv om der kom , mm dybe ridser i lakken kom den ikke igennem til metallet..

Jeg har haft samme bil (mærke + model + årgang) med og uden metallak. Der var stor forskel mht. modstandsdygtighed! 

Der kom meget nemt ridser i dén med "normal" lak, f.eks. en lynlås fra en jakke der gled hen af bilen...det var en dårlig dag 

Metallakken kunne holde til meget mere.

Men om det skal påvirke prisen på en brugt bil, ved jeg ikke.


Mvh. AllanE
Tak for alle svarene. Jeg har talt med en af mine forældres venner som er tidligere mekaniker. Han sagde at der ikke er den store forskel på alm. lak og metallak. Ofte er det nemmere for et værksted at reparere skader på en bil med alm. lak.
Så jeg købte en ny bil med alm. lak, men fik dog presset forhandleren til at give bilen en meget hårdfør lak forsejling uden på den lak bilen bliver født med (efter anbefaling fra mine forældre ven).

Mvh.

Mikkel
Tillykke med bilen! Hvad endte du med at købe? Punto?

Mvh. AllanE
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også