Hvilken slags let gulvvarme?

Jeg står for at skulle lave gulvvarme på hele min stueplan over en opvarmet kælder. Ca. 110 kvm. alt i alt. 

Egentlig ville jeg gerne have støbt gulvvarmen, men mit etagedæk er stortset fuldt ud udnyttet og det er ikke en mulighed medmindre jeg vil støbe et nyt armeret terrændæk. 

Jeg har 12cm til rådighed i højden, og indtil videre er valget klimagulv med varmeplader. 

Men er der alternativer som måske er nemmere at lave, eller billigere?

 

 

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hej

Jeg skal lave gulv varme i min bad, toilet og entre, og her har jeg heller ikke så meget plads til at støbe.

Jeg er stødt på disse 2 produkter:

https://www.uponor.dk/vvs/produkter...nitec.aspx

https://www.uponor.dk/~/media/count...?version=1

Og

http://www.schlueter-systems.dk/bekotec.aspx

Jeg er mest til den første løsning, og både disse 2 producenter, weber og alfix har løsninger til at støbe en tynd lag oven på disse typer gulv, uden at gulvet revner.

Jeg vil lige sige at jeg ikke har det stor forstand på gulvvarme, men tænkte at jeg vil dele hvad jeg er kommet frem til indtil vider.

Hjemme ved min mor for nogle år siden hvor badeværelset skulle renoveres, der var problemet det samme (også kælder med beton dæk) selvom vvs tog de tyndeste gulvvarme slanger så der turde muren ikke for der kunne ikke komme nok beton ovenpå. Så der blev det kobberrør der så lagde tættere, de skulle så ligge noget tættere , end pvc slangerne fordi de var tyndere, der skulle så være varme på da de støbte for kobber udvider sig, og det var hårdt når de skulle bøjes rigtig, men det er lovlig fordi det er sammenhængende rør der så bliver lodet når det går over til termostaten, så ingen skruesamlinger. og det fungere godt.

J.A.
Det løser vi....
12cm er da alt rigeligt... du kan lave forskalling (billigere end gulvspånplader), ligge varmefordelingsplader ned i dem, trække rør, smide gulvgips / krydsfiner / spån oven på og så gulv (lamel/laminat). Du kigger på 22+22+gulv i højde.

Men måske jeg misforstår noget
Beklager jeg lærte 12 mm og ikke cm for det var der kobberrøre var en mulighed.

J.A.
Det løser vi....
Giv lige besked når du finder ud af hvad du vil gør.

Jeg vil gerne blive kloger på emnet. Uponors løsning har en indbygnings højde på 15 mm. Så det burde være noget som er muligt de fleste steder, og men armere afretnings laget med armeringsnet, så der ikke kommer revner.
Hvor men i den anden løsning bruger en måtte som er beregnet til vådrums sikring, dette er ikke så godt hvis det ikke er diffusions åbent, for hvis men i forvejen har dampspærre, så er der 2 gange dampspærre i træk.

Er der i øvrigt nogen som kan se om den orange måtte er diffusions åben?
Annonce
jeg har 12cm til rådighed, så højden er ingen problem.

Jeg tænker bare hvad der er det nemmeste at lave og hurtigste at lave?.

Men forskalning istedet for klimagulvpladerne lyder egentlig ikke helt dumt. Vil dog gerne have det så stabilt som muligt, så det ikke gynger eller lign.
det bliver stabilt med forskalling... det kommer helt an på hvordan du understøtter og hvilken tykkelse forskalling du bruger
Har en tømrer ven som laver det, og alt bygges op på ny fra betondækket.

Det som tiltaler med løsningen med forskalningsbrædderne modsat sporpladerne, er jo at man kan bruge 20mm varmeslanger, hvilket gøre kredsene lidt længere og dermed nemmere at lave.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis