Skifte alt lys til led

Jeg går lidt med tanken om at få skiftet alle mine pærer ( der er både sparepærer og alm pærer ) ud med led pærer, det er selvføgelig lidt af en udskrivning, og vil formentlig også tage tid at tjene hjem, ikke mindst fordi jeg har solceller (nettoordning) der dækker hele mit forbrug, og resten ryger i en luft/luft varmepumpe indtil regnskabet går i nul. Men der ligger en irretationsfaktor i at hver gang jeg kommer hjem efter mørkets frembrud, og kører op af grusvejen, så ligner huset sådan en Storebæltsfærge, badet i lys, fordi ungerne lige har været en tur igennem hele huset. Så hvis jeg vil skifte alle, hvordan griber jeg det så an ? Er det bare en tur ned til Harald skrald eller er der andre der er bedre ?
22 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det var da bedre du lærte ungerne at lyset skal slukkes når de forlader rummene, det gøres nemmest ved at skære i ugepengene ! Se det er noget de kan tage og føle på det lære selv helt små børn der får uge penge  ret hurtigt

Diode belysning er da godt til mange ting, men der er altså også områder hvor det knapt er så vel egnet, og vil du udskifte så er det altså ikke hos Onkel Harald du skal købe dem, de holder ikke så længe som lovet.

ebay er stedet hvor jeg køber mine led´er
jeg er selv i gang med at skifte alt belysning ud med led.

Mvh
Martin

Cand alt. med speciale i det jeg finder spændende.
jeg forsøger - jeg forsøger - jeg forsøger, det ender med at de ikke skal have lommepenge før de bliver pensioneret ;-)
Jeg har før hørt det der med ebay, men hvordan ved man om det er gode ledpærer
Skrevet af jhjorsal på 31-01-2015 18:55
Jeg har før hørt det der med ebay, men hvordan ved man om det er gode ledpærer

Du bør gå efter nogle med Ra/CRI værdi på mindst 80 - i bad og køkken hvor farvegengivelse er særlig vigtigt bør du gå efter Ra/CRI på 90 eller over. Og naturligvis varmhvid - helst 2700K, den svarer mest til en alm. halogen/gødepære.

Hvis ikke der er opgivet Ra/CRI værdi så hold dig fra dem - så er den sikkert meget lav - under 80.

De er dyrere end de mest solgte fra Harald skrald og IKEA - men alle pengene værd i det lange løb - du bliver ikke træt af en for dårlig farvegengivelse.

Husk på du skal leve med dem i mere end 10 år ved et normalt/stort forbrug.

Til sammenligning skiftede jeg 8 stk 20W halogen ud med 8 stk 3W LED, der er tændt mere end 8 timer dagligt - regn selv videre - besparelsen er temmelig stor. Tilbagebetalingstid på knapt et år.

 

 


Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Annonce
Hey. Jeg har nørdet en del ledpære hjemme til huset, og har også været igennem alle dem fra ikea efter at have læst godt om dem. Jeg er dog langsomt ved at skifte dem ud, da jeg langt fra finder lyskvaliteten god nok.

Her er den flotteste led spot (Min kæreste foretrækker den faktisk over de almindelige 50 watt halogen) jeg nogensinde har set: http://www.rafa.dk/component/wimo/4223

Bemærk CRT værdien:

http://www.rafa.dk/component/wimo/4247

Jeg har en ældre 11 watts civilight pære (samme mærke som dem jeg linker til), den har dog kun 92 i CRT værdi, men det er stadig også den flotteste led krone pære jeg har set. Så jeg ville også have tillid til deres nye med CRT på 97 ..

GL med det.

Du har ret - det er superflotte data på de pærer - og billigere end sunflux, som anses for noget af det bedste. Og så behøver du ikke skrive " kun " Ra/CRI på 92 - det er flot


Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

hehe ja det er rigtigt, 92 er flot.

Den hænger i en gang med en trappe som føre op til 1. sal, hvor der er endnu en gang. I hver gang hænger samme lampe. I den ene lampe sidder den der civilight med 92 crt, og i den anden gang sidder en ikea pære, og der er er verden til forskel.

Væggen i øverste gang ser grøn ud, og ikke hvid som den rigtigt er, derudover er trappen, som er lavet af træ, ret kedelig at se på med ikea pæren, mens deatljerne kommer meget mere frem med den gode pære. Hvis jeg havde et ordentligt kamera ville jeg tage et billede (Min telefon forbedre selv farver, så det vil være snyd)
Jeg roder en del med LED til hverdag og har altså helt klart bedst erfaring med lyskilder fra anerkende mærker.
Jeg giver godt nok ikke meget for de der pærer fra fx. Ikea.

selvfølgelig kan man ikke kun gå efter navnet, men benytter man fx. Osram eller Philips, så går man for det meste ikke helt galt i byen.

Forresten alle sammen, husker i at kigge på IP klassen??? - kan fortælle at mange LED lyskilder kan have problemer i fx. spot i underbrædderne.

 

Rafa skriver "Intet salg til private" på deres hjemmeside, hvordan kom du udenom det (eller har du købt gennem firma) ?
Der er yderligere 12 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis