Jeg tænker, hvorfor køber de det ikke bare i fakta.

Set på nyhedsavis. Tun solgt for 235.000 kr. Et lille regnestykke:

140 gram tun med olie koster 10 kr. i min fakta. Så hælder vi olien fra og siger 100 g. tun. Så 100 kr. for et kg. 235.000 / 100 = 2350 kg, tun for 235.000 kr. Sig mig lige hvad dælen er det for nogle tun de fanger, der der skal koste så meget.....

Er det noget med sæsoenens første tun ala. Samsø kartofler, eller er de bare tossede.

MVH - Non fish expert.


Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er vist noget med at tun på dåse er en kvalitet som ingen Kina mand vil ha de spiser jo tun som var det røde bøffer.
Det er vist nok ligesom når man er uheldig at få fat i et par steaks fra en alt for gammel ko, så burde det bare ha været hakket og kørt til fakta som deres rester af tun.


 

Hej.

Nu kender jeg ikke den historie, men jeg tror heller ikke du skal sammenligne det plukfisk der omsættes i dåserne med en frisk tunbøf. Har du ikke prøvet det, så køb en dag et par friske tunbøffer, men sæt dig godt ind i tilberedningen og tilbehøret.

Det er rigtig godt.

Husker ikke hvad vi har givet, men fandt lige en udsalgspris på kr 200,- / kg for gulfinnet tun.

mvh


 varmetossen

Ja nu er en Tun mange ting (arter). Japaneserne, eller hvad de nu kaldes, spiser det jo råt som suchi. Mig bekendt er det dem der vil betale mange penge for et større eksemplar af den rette underart. Det er med tun som med malerier, jo sjældnere de er, jo flere penge koster de.

Og så skal man ikke glemme at mange arter af Tunfisk er på randen af udryddelse grundet overfiskning. Samt de typisk fanges i nogle store not'er, hvor der er store bifangster af både hajer og delefiner der drukner. 


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Der er nok tale om bluefin tun, som er langt mere sjælden end faktas yellowfin tun. Den tun som de fleste af os køber i fakta er den ringeste udskæring fra den billigere yellowfin. I Italien og sikkert også danske specialbutikker kan du snildt finde dåsetun til over 100 kr dåsen/glasset.
Det er også noget med, at jo ældre de bliver jo finere bliver kødet... I modsætning til kvæg og svin. Så ikke nok med der er megat kød, det er også dyrt

Hilsen Lasse

"Jeg kan law det! Ellers kan jeg law det om!!" :)
Skrevet af LasseJ på 29-01-2015 13:50
Det er også noget med, at jo ældre de bliver jo finere bliver kødet... I modsætning til kvæg og svin. Så ikke nok med der er megat kød, det er også dyrt

Det er der vist delte meninger om Lasse. En fisk vokser i hele sin levetid, hvilket normalt betyder at kødet bliver mere groft (trevlet). Og så kan man ikke overse de fakta, at jo ældre en fisk fra den øverste del af fødekæden er, desto mere miljøgift er der ophobet i den. Derfor formoder jeg det er sjældenheden der bestemmer prisen. Samt visse folk åbenbart er villig til at betale mange mange penge for at lade sig forgive. 

 

 


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også