Stue spisebord til have spisebord?

Vi har et spisebord i stil med det på billedet, i massiv olieret eg.
Vil man kunne bruge det som havebord? Tænker man kan fræse nogle  gennemgående riller i det så regnen kan løbe væk?
Det kommer til at stå ude i det fri hele året, så hvordan skal man behandle det? Olie eller lak?

 

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Du kan prøve det, men det er aldrig til at sige om det holder i længden.

Til at starte med kan du lige kikke på undersiden, for at se om der skulle være brugt andet end egetræ, til sarg eller hjørne beslag (prik i det på indersiden med en kniv eller syl). 

Da pladen ser ud som den er stavlimet, kan du naturligvis ikke vide om limen kan tåle det danske klima, og det ville nok være min største frygt. 

Men hvis du har taget beslutningen om at det skal ud, så tag 4 spande, og fyld olie i dem og sæt hvert ben i spandene, og lad dem trække al den olie de kan indeholde, for kontakten med jord (eller fliser) vil være et ømt punkt, da endetræ suger meget let vand til sig. 

Når bordet så står derude(og i ikke bruger det), ville jeg enten lave en lille kile, elle bare stille 2 af benene på en sten, som gør at regnvand ikke samler sig på bordpladen, men nemt løber af.

Hellere det end at begynde at fræse i pladen, for så kommer der vand ind på undersiden, og det er skidt.  


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Jeg takker for et fint svar. Jeg havde ikke tænkt over om limen vil kunne klare klimaet, men den risiko løber vi.
Vores gamle havebord står til en udskiftning, og vi havde egentligt besluttet at købe noget nonwood, da ingen af os gider vedligeholdelsen.
Så da vi fik det gamle spisebord i overskud, tænkte vi at hvis bare det kunne klare en enkelt sæson, så kunne vi lige så godt det.

Hvis alternativet er at køre bordet på genbrugspladsen, ville jeg da heller ikke tøve med at give det et år eller flere i haven.  

Du kan jo eventuelt beskytte det med et plastik overtræk når det ikke er i brug og så slipper i også for fugleklatter 

Men som sagt, stil bordet på et par klodser, så bordpladen ikke er vandret, så regnvand nemt kan løbe af. 


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Ulejligheden og udgiften forbundet med at lægge et stykke gammel voksdug på bordet er jo begrænset, og det vil ganske givet forøge bordets overlevelsesmuligheder udendørs.

Hey.

Ja giv det da en chance og meld så tilbage om hvordan det går om et års tid.

Men ville nok lige gøre noget ved benene.
Skal den stå på fliser for så er de små gummi dupper du kan få til stole måske nok nedenunder, blot så træet ikke har direkte kontakt med underlaget. Men ville stadig følge rådet om 4 spande med noget olie også.
Annonce
det kan nok holde et par år hvis du dækker det til, du kan ikke give bordet lak, da det er oliebehandlet, det vil ikke holde.

 Vær mod andre, som du ønsker, de er mod dig.
Kok og Havenørd.

Jeg synes det er et rigtigt flot bord du sætter udenfor. Jeg håber det lykkes for dig, ikke at ødelægge det. Du må hellere huske at skrive en opdatering om et års tid med nye billeder..

Hvis det går helt galt om et år så kan man jo vælge at lægge nogle håndøre til side og købe denne skønhed af et havebord:

Men den tid den glæde kan købes på http://www.holmrisonline.dk/Haveborde hvis det er..

Jeg vil nok også som 8000fred skriver, vælge at lægge lidt ekstra håndøre på et bord som er vant til udendørsbrug. Vi købte et fint et fra denne side http://www.xl-byg.dk/produkter/haven/havemoebler/havebord/, sidste år, som vi har været rigtig glade for. Det vi købte i træ, skal bare have en gang olie et par gange i løbet af sæsonen, og overdækkes i vinteren. Held og lykke med projektet.

Hang loose!
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis