Havetraktor: Bedre traction i sne?

Jeg bruger min Stiga rider med en kost på til at feje sne væk med, den trækker på forhjulene og hvis jeg ender på et lag sne med dem, så kan den ikke få nok fat i underlaget til at lave fremdrift, fordi kosten "modarbejder" retningen lidt, hvis jeg slukker koster så går det som regel (medmindre det går op af bakke). Så jeg skal have en lille smule mere traction, så tror jeg at det går.

 

Jeg vil ikke bruge snekæder af metal, fordi det ridser fliserne. I USA har jeg fundet snekæder med gummi på, hvilket mange ser ud til at være glade for, men de har dem desværre ikke i 16 x 6 x 8. Jeg ved ikke om 16 x 6,5 x 8 kan monteres, de vil jo så være beregnet til dæk der er en halv tomme bredere, end mine er. 

 

Eller findes der nogle andre ting man kan gøre / hjemmelavede løsninger? Jeg har ikke haft held med at finde snesokker i denne størrelse, de ser ud til kun at være lavet til bildæk.

 

Der er jo også en dækspray som f.eks. Turtle Snow Grip, er der nogen der har erfaringer med sådan noget? Hvor lang tid holder det, skal man gå og sprøjte det på dækket hvert 5. minut eller holder det til måske 1 times kørsel?

Jeg bruger min Stiga rider med en kost på til at... Vis hele indlægget
16 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg prøver at give sådan en dækspray chancen, når den nu ikke koster mere end den gør:
http://nyttil.dk/vinterprodukter/571-turtle-snowgrip-daek-klister-400-ml-7314890003076.html

Den holder ikke så voldsomt længe (et par kilometer så vidt jeg kunne læse på et hollandsk site med anmeldelser), hvilket jo ikke er meget i bil, men havetraktor til snerydning så er det tilstrækkeligt. Om ikke andet, billigt at afprøve...
Skrevet af Clarkson på 25-01-2015 23:24

 

Her er linket:

http://terraking.com/terragrips/

 

Takker.

Hvis du går i din lokale tømmerhandel og køber noget kotyver (kæde) samt noget 12 mm PP reb kan du lave noget der ligner rimelig nemt. Vil dog anbefale dig og lære at lave en spansk tackling  til og fastgøre rebene på kæden i stedet for nogle knuder. Det burde ikke tage over to timer at fabrikere og montere de hjemmegjorte snekæder. Men hvor godt reb vil fungere som snekæde har jeg ingen aning om, ej heller hvor lang tid det vil holde. Det kan kun et forsøg afgøre.

Du kender vel tricket med og træde en smule på pedalen der løfter klippeaggrigatet og formodenteligt også kosten. Det plejer at give så meget grep at man kommer videre når der er fedtet og det går op af bakke.

Tror i øvrigt heller ikke på crossdæk vil hjælpe synderligt, men kan ikke bevise det. 

 

 


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.

Ja det er sikkert noget af det Henrik skriver om, vi vikler nu en lang line om så den sidder mere tæt end vist på det billede du har fundet. Problemet er bare at på have traktoren er fælgene lukkede. Så du er nød til at lave det nummer med at lave to kranse af kraftgt ståltråd hvor du vikler nogle øjer på for hver 5 cm. som du så zig zagger en line imellem. Tror dog ikke selv rigtigt på ideen, det bliver besværligt og nå du køre på fliserne vil linen slides ned efter hånden.

Den bedste løsning er nok som Jens foreslår, at købe et par traktor dæk med extra fælge så det er nemt at skifte. Der kunne crosser dæk selvfølgelig også bruges.

Tak for jeres svar og idéer, jeg blev klogere

I første omgang prøver jeg med dækspray'en og ser hvordan det går, lige at spray lidt klister på dækkene mens man gør klar til at køre ud af garagen, er ingen sag - og meget billigt sluppet, fremfor 1000-1500 kr for nye dæk og fælge. Men hvis det viser sig at dækspray bare ikke er nok, så må jeg afprøve nogle af de andre idéer.

Få fat i noget syntetisk net af 5-6mm syntetisk snor, f.eks. hos en vod-binder, og noget 10-20mm tyk elastik-snor, og så er det nemt at lave selv.

tilpas nettet så de passer rundt om dækkene, og bind enderne sammen hvor de mødes.
Siderne "trækkes sammen" vha elastikken, en på indersiden, en på ydersiden af hjulet.

Kommer sikkert ej til at koste mere end 2-300kr.


 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis