drejebænk stik

jeg har købt en gammel drejebænk og har fået dårlig råd med at skift kraft stik. Det var en gammel flat stik som jeg afmonterede og fik at ved at den blå skulle på nul. Den er 4 benet og nu har jeg fået forklaret af en elektriker at den blå skulle sidde på fase eller brun l1 sort l2 og blå l3.

Den køre ikke og jeg vil bare høre om hvad det er der sker hvis man sætter strøm til sådan en motor med den blå på nul, hvad er det der er i stykke? 

14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ja den skal have 3 faser, farverne på ledningen er jo sådanset ligegyldig, måske den også skal have NUL for at kunne køre, hvis der bruges 230 volt til styrestrøm.

Er det en stor drejebænk, er 16 amperes sikringer ofte ikke store nok, prøv at tjekke om der er sprungen en sikring.

Du skal se efter og svare her hvad der står på mærkeskiltet på drejebænk. Er den der ikke må du tage et billede af styreskab/startafbryder. Så har vi en chance for at hjælpe uden at gætte.
Motoren tager ikke skade af at køre med 2 faser og nul. Den kommer i gang men trækker ikke det den skal. Den trækker så mere strøm hvis du har belastet den, derfor er det med tjekke/skifte sikringer en rigtig god ide.
Hvis du kører med den montering i flere timer kan den blive for varm, men gamle motorer er ofte meget robuste.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Hej.

Arh - den blå skal IKKE på fase. Og hvis motoren er trefaset, hvad det lyder som om skal den forbindes til tre indgående faser..

Skal den køre på fase og nul skal der en kondensator ind. Det er beskrevet i detaljer i forum.

mvh


 varmetossen

Hej
Arh Klaus Han skriver det er en 4 ledet. Det kan meget vel være   blå - sort - brun - gul/grøn der er i hans kabel.  Det er helt almindeligt. Og er motoren 3 faset 400 volt Hvordan går dit regnestykke så op ?? Eller lidt frækkere hvordan synes du selv det går.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce

Hej.

Joh - jeg synes det går fint. Der kan også være sort og sort mærke på fase på kabel så det kan gøre det svært at rådgive folk der måske skulle lade være.

mvh


 varmetossen

Derfor lidt flere oplysninger ønskes. Men jeg hæfter mig ved at han tilsyneladende har fået forklaret det af en elektriker.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Hej.

Ja , der er firebenede fladstik med to faser, nul og jord.

Det er måske forvirringen.

mvh


 varmetossen

det tager max 1 min at tage en polsøger og finde de 3 faser og nul. man kan ikke altid regne med farverne. men blå plejer at være nul
Så er der billeder
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis