Ventil/Pakdåse/Termostat (med billeder)

Hej.

Jeg leder med lys og lygte efter de dele jeg skal bruge for at udskifte mine gamle pakdåser og FJVR-returløbstermostater, så jeg håber I kan hjælpe mig. De eksisterende termostater er af denne type:

På næste billede ses min nuværende ventil med tilhørende pakdåse:

Som det kan ses er ventilhalsen 30 mm i diameter og er derfor hverken RAVL på 26 mm eller RAV på 34 mm. Desuden ligner pakdåsen (som virkelig trænger til at blive skiftet) heller ikke hverken "den gamle type" eller "den nye type".

Huset er fra midt-80'erne, så jeg regner med at jeg skal bruge den "gamle" RAVL/RAV. Vil den kunne erstatte den indtil nu uidentificerede pakdåse ...???

Og hvilke termostater passer til denne uidentificerede ventil-type ...???

På forhånd tusind tak for hjælpen.

/monza

 

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er den gamle type du skal bruge.

Mange tak indtil videre. Men jeg undrer mig stadig over at der tilsyneladende findes to typer FJVR-ventiler med hver sin ventilhals.

Men den til højre er måske noget helt andet?
Umiddelbart ligner den til venstre mest min, men passer målene ...???
Der er 4 jo "hakker" rundt i kanten, mens der på min eksiterende kun er 2. Jeg kan ikke se nogen steder om ventilhalsen er 30 mm og hvilke ventilhalse en ny termostat passer til.
Jeg overvejer at købe Danfoss Living Design (da Living Eco og Living Connect ikke kan anvendes til returvarmesystemer). Design-modellen skulle kunne anvendes til FJVR-systemer og RA-ventiler. Men passer de til mit system/ventilhus ...??? Ellers "nøjes" jeg med nogle standard-termostater, men hvordan passer de på mit gamle ventilhus ...???

/monza

 

Hej

Jeg kobler mig på da jeg har samme termostater og ventiler. Jeg har lige købt eco living og vil koble dem på hvis det kan lade sig gøre. Først skal jeg jo som dig vide hvad ventilen er for en. Hvorfor kan man ikke bruge eco living til returvarme?

VH Tue

@TueFlue

Se fx www.living.danfoss.dk - Spørgsmål & Svar - nr. 8 og 13.

@LL1

Tak for svaret. Ja, ventilen til højre er med forindstilling, men den findes både som fremløb (RA-u) og returløb (RA-UR) på fx elvvs.dk: www.elvvs.dk/c/danfoss-ra-ur-ventiler-4050.

Men hvordan kan en termostat til 26 mm RAVL eller 34 mm RAV passe på min ventil som er 30 mm ...???

/monza

 

RAVL og RAV passer ikke på en FJVR ventil. Men rigtigt evt. kan skiftes til en RA-UR.

Lidt fra Danfoss. http://dk.varme.danfoss.com/PCMFiles/14/pdf/Danish/pdf/VVS_guide_07/01_Radiatortermostater_og_ventiler_01.pdf

http://dk.varme.danfoss.com/PCMFiles/14/pdf/Danish/pdf/VVS_guide_07/02_Returl%C3%B8bstermostater.pdf

Det kan så åbenbart ikke lade sig gøre at sætte Danfoss Living Design på mine gamle FJVR-ventiler. Eller tager jeg fejl ...???

Så må jeg hellere købe nogle 403521000:

De skrues også på på samme måde som mine gamle termostater, og så håber jeg bare de passer til mine gamle FJVR-ventiler på 30 mm.

/monza

P.S.

@TueFlue: Se evt. også www.living.danfoss.dk - For professionelle - Tekniske spørgsmål (nederst til højre) - nr. 11 og 30.

Nr. 13. http://www.living.danfoss.dk/#/FAQ-5

til tueflue grunden til at du ikke kan montere living eco på en fjvr ventil er at den termostat som fjvr ventil er skabt til måler på temperaturen på tilbageløbet (vandtemperaturen i røret) mens living eco måler på luft temperaturen

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis