Er dette en ekspansionsbeholder fra et gammelt oliefyr?

Jeg købte et hus for to år siden, huset er opvarmet med fjernvarme, men der har på et tidspunkt været et oliefyr i kælderen. Der er en ekspansionsbeholder på loftet, jeg tænker at den må være fra oliefyrets tid, skulle det være noget galt i at fjerne sådan en?

Jeg har vedhæftet to billeder, det ene fra loftet, som viser ekspansionsbeholderen og de to rør der går fra denne og ned i kælderen.

Billede nummer to er fra kælderen, her kommer de to rør ned fra loftet, rør nummer 1, det tykke er savet over lige under loftet, så dette har ingen forbindelse til noget. Rør nummer 2 er koblet til returløbet fra mine radiatorer.

Min plan er at skrue rør nummer 2 af ved t-stykket i kælderen og sætte en prop i t-stykket, herefter fjerne de to rør der går op til loftet samt ekspensionsbeholderen, lyder det helt forkert?

Der er sidder en ekspensionsbeholder i fjernvarmeinstallationen i kælderen som sidder i forbindelse med radiatorene. 

 

Mvh Kim

Jeg købte et hus for to år siden, huset er... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af ev elmand på 18-12-2014 15:19

Nu ved jeg ikke hvor højt dit hus er. Men vandtrykket er ca. 10 m vandsøjle pr. bar. Så det burde kunne sætte vandet 15 meter op.Er det ikke så højt er der noget der ikke stemmer. Du skal være sikker på at der er tryk ekspansion på dit anlæg nu. Prøv lige at tage et bilede af den så der ikke er misforståelser.

Det er nok 4-5m fra kælderen til loftet hvor den gamle ekspansionsbeholder sidder, jeg har lige et par billeder her af installationen i kælderen.

Ekspanstionsbeholder i forbindelse med den "nye" fjernvarmeinstallation, manometeret viser 1.5bar.

Her ses lidt mere af installationen, rød er selvfølgelig fremløb og den blå er returløbet. I toppen af billedet ses hvor de to rør komme ned i klæderen fra loftet, 1 er savet over (jeg har ikke tjekket om det rent faktisk er savet over, det ender bare der) 2 er koblet på returløbet fra radiatorene.

 

Det er helt klart at du har trykekspansion. så for den sags skyld kan den åbne ekspansion godt fjernes. Men det ser lidt mærkelig ud hvis de 2 rør du har mærket op er i brug . Er de 2 rør varme ?

Til Nitter:  "tom exp.beholder betyder at du kan kutte rørene" Det kunne også være manglende vand. Men nu da det er sikkert at der er trykexp. har jeg en mistanke om at de rør ikke er brug.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Skrevet af ev elmand på 19-12-2014 20:20

Til Nitter:  "tom exp.beholder betyder at du kan kutte rørene" Det kunne også være manglende vand. Men nu da det er sikkert at der er trykexp. har jeg en mistanke om at de rør ikke er brug.

Kan ikke undersøge herfra hvad der er forbundet til hvad. Efter oplysningerne er der ingen af rørene til den åbne exp. beholder, der er forbundet til det nuværende anlæg da denne er uden spiral, hvilket ville kræve et rør mere.

Har i øvrigt aldrig set en åben exp. behplder være forbundet til andet end fremløb, som den bør når vi ser bort fra frostsikringen. 

Med både livrem og seler: Er man i tvivl om trykmålerens nøjagtighed, så hæv trykket med 1 bar ekstra midlertidig. Er der stadigt tørt på/i både loft og kælder, ER rørene der hænger sammen med exp. beholderen IKKE  forbundet til det øvrige anlæg. Skulle et rør alligevel være forbundet til nuværende anlæg, vil det være via en lukket hane og så må man finde denne og holde sig på den rette side med "kutteriet". 

Tvivler på der kan "koges" mere suppe på på det her godt udkogte suppeben. 

 

 


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis