Stiga Villa. rem mellem motor gear

Hej

Jeg har overtaget en gammel stiga villa 8e fra 92.  den ligner denne http://www.technikboerse.com/thumbn...68_0x0.jpg Jeg har fået fikset starter og motor, så det nu virker, men remmen mellem motor og gear kan jeg ikke greje om den sidder rigtig. Den sidder meget løst og falder af. Så jeg bestilte en ny rem og monteret på samme måde, men jeg tror ikke den er korrekt monteret.  

Er der nogen der har en magen til eller en manual hvor man kan se hvordan det skal samles? dem jeg har fundet er typisk fra år 2000 og ikke sikkert de er ens.

16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Ja tak den kender jeg alt for godt, nu bruger gadens unger den til markræs, den har nemlig tendens til enten at rive remmen i stykker i løbet af fire fem klipninger, eller simpelthen smide remmen hvis du løfter bordet medens du køre.

Skrevet af kimcarlsen på 15-12-2014 19:06
ja det problem er jeg slet ikke nået til endnu:-) Her er problemet remmen mellem motor og gear.

Har aldrig set der har været problemer med den rem. Efter hukommelsen kan den kun sidde på en måde. Er du nu sikker på den du har fået ikke er for lang til modellen ???

Som Jørgen rigtig nævner er det normalt remmen til klippebordet, en sådanne model, der slides op lynhurtigt, grundet den har en tendens til at slæbe mod skjoldet. Det kan dog fixes med lidt fingerfærdighed.  

 

 


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.

efter hvad jeg har fået oplyst af en forhandler skulle det være en 1/2" X 37", men da jeg ikke ville give 160 + porto for den i dk, har jeg købt den i england til £7 inkl forsendelse. så selvom det var danske/engelske tommer skulle den engleske jo være mindre :-) og den har nu samme størrelse som den gamle.

Jeg har prøvet at tegne hvordan den ligger i bedste Jørgen Clevin stil. jeg må se om jeg kan få taget et billed i morgen. Selv med koblingen sluppet er den så løs at jeg kan dreje den af med en finger. jeg har prøvet at justere koblingsstangen helt ud.

Prøv at google
stiga villa 8e drive belt fitting
Så kommer der nogle diagrammer frem. Om det er noget du kan bruge ved jeg ikke

Med venlig hilsen
ktm

 

Annonce
Umiddelbart vil jeg mene remmen, skal på den anden side af skiven du kalder kobling.

Det mener jeg bestemt den gør på min Stiga, som dog ikke er samme model....
Ja det tænkte jeg også på. men "koblingshjulet" er koninsk så det ser ud til at remmen skal den vej rundt. Desuden sidder der en tap som sikre at remmen ikke ryger over kanten på det hjul. Sad remmen på den anden side ville denne tap ikke havde nogen funktion. Men skal den koble ud, som på en bil, når man jokker koblingen ned eller er det en dødmandsknap så man skal have pedalen i bund for at den kører? For så burde den nok over på den anden side. Der er ikke sædeswith og for at skærebordet kører skal man have den anden pedal nede.
jeg har prøvet at google både billed og video, men synes ikke der er noget der ligner det gamle l... alle tegninger er 15 år nyere og der er de ikke helt ens.

Ja er det en skive med spor, skal remmen jo den vej du har tegnet det.

Strammerullen på min Stiga er flad, og køre på bagsiden/rygen af remmen.

Så det må vel ligne lidt på billedet..

 

Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis