Fra gamle lavenergiruder til nye?

Hej

Jeg har trævinduer fra 1998 som egentligt er i ganske god stand. Der sidder nogle Scanglas Climaplus ruder i, som jeg har kunnet læse mig frem til, er lavenergiruder. Mit problem er at jeg synes der er et ganske betragteligt kulde"nedfald" fra vinduerne og at der bliver dannet det traditionelle kondens i hjørnerne af ruderne (vi har en indeluftfugtighed på ca. 55%, og lufter jævnligt ud, så tror ikke at det alene er pga. fugtigheden)

Mit spørgsmål går på; kan det svare sig / vil det hjælpe at udskifte glassene til nye lavenergiruder med varm kant? Det er en 20mm (4-12-4) rude der sidder i nu - og det samme vil den nye være.

VH
Carsten


 

Hej Jeg har trævinduer fra 1998 som egentligt er... Vis hele indlægget
15 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Danebrogsvinduer har jo det ekstra karm.

Den kuldebro du oplever og beskriver er jo ved karmene af vinduerne og med det ekstra karm, vil "Varm kant" helt sikkert give en mærkbar forskel.

Du kan i øvrigt få energitilskud til udskiftningen, det står der i hvert fald her: http://energitilskud.info/energitilskud-til-vinduer/

Bixer pt med en informativ guide til mobilt bredbånd. Den skulle gerne gå hen og blive så god, at de besøgende rent faktisk kan bruge den til noget - Se den eventuelt her: www.Mobil-bredbaand-guide.dk

55% relativ fugtighed i december kan godt være højt nok til kondens. Her hos mig er der pt. 40% med mekanisk ventilation. Men det hjælper jo ikke rigtig på kuldenedfald/stråling med mere ventilation...

Når nu det er dannebrogsvinduer er der jo en del tætningslister (hvis alle partier kan åbnes) måske er de ved at være færdige?
Det var også min tanke med listerne - synes dog at de ser føles rimelig ok. Tror jeg laver en tester til foråret - 1 vindue med nye ruder og et med nye lister.

Tak for svar:-)

 

Det var længe at fryse !! Gummilister kan tjekkes med et stykke papir. Lad den komme i klemme, er det svær at hive ud, tætner de.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej,

Det vil helt sikkert have en effekt at skifte til ruder med varmkant - på komforten. En rude med varmkant har ikke målbart en lavere U-værdi end en rude uden - dette skyldes, at standarden foreskriver at målingen udføres på en rude på 1000x1000 mm. Så et normalt vindue har rundt regnet 4 m randzone pr. m2.
Ruderne i dine vinduer er formodenligt ca. 300x300 - hvilket runde tal giver 3-4 gange mere randzone pr. m2 vindue.
Så, hvis du vil ofre penge på lidt komfort - så se og skifte dem.

/K

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis