Gulvvarme over krybekælder

Hej hej..

Jeg skal have lavet noget gulvvarme i et enkelt rum hvor der er krybekælder under.

De nuværende bjælker er ca 150x100 mm og med ca 1 meter i mellem dem. Gulvet er brædder sømmet direkte på bjælkerne og så tæppe ovenpå. Jeg gætter på brædderne er ca 25mm tykke, har ikke lige præcist mål.

Grundet eksisterende døre ind til rummet kan jeg ikke bare lægge 22 gulvspån ovenpå bjælkerne og så derefter lave gulvvarme med 20mm forskallingsbrædder som jeg har gjort på hele 1. salen. Det er udelukket at lægge gulvspånplader med spor til 16mm GV slange da de koster en formue og jeg allerede har en masse 20mm gulvpex der skal bruges.

Så jeg tænker om jeg ikke bare kan lægge 20mm høvlede forskallingsbrædder direkte på bjælkerne. Jeg er klar over der skal laves en masse hjælpebjælker, men hvad tænker i C/C målet skal være på disse hjælpebjælker for at forskallingsbrædderne kan bære? Kan det gå an med 200- 250 mm? Jeg tænker at bruge 95x45mm reglar på højkant.

Tom

Hej hej.. Jeg skal have lavet noget gulvvarme i... Vis hele indlægget
14 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Måske en skitse af hvad du har af gulv nu og hvad det er du tænker lavet fremadrettet.
Så er det sikkert lettere at få lidt mål der kan belyse bæreevnen.

Du nævner en mulig størrelse på dine ekstra bjælker, der absolut bør laves i spærtræ og ikke reglar.. netop pga styrken.
Men du nævner ikke hvor langt et stykke de kommer til at skulle bære på!

Eller er tanken at du monterer dem mellem de eksisterende bjælker (der iøvrigt syntes meget klejne, alt afhængig af afstanden mellem deres understøtninger, som vi ikke kender.

Så lidt skitser, og du vil have lettere ved at blive forstået og få et bud på de nødvendige C/ C afstande, bære eve for dine ønskede dimensioner osv....

MVH Njord

MVH Njord
Hvis du havde tålmodighed. Så havde vi kunne fortælle dig om hele konstruktionen og hvad der skal tages højde for ved disse spørgsmål. Vi spørger ind til det, fordi vi netop vil hjælpe dig. Også så du får en ordenlig konstruktion. Du kan se du allerede har fået at vide en del ting som du nok ikke havde tænkt over, samt skal man have disse spørgsmål for at give et ordenligt svar Konstruktioners sammensætning er ikke bare lige og i denne forum virker det som om vi alle gerne vil udføre og rådgive til et ordenligt stykke arbejde.

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Nej LDS er ikke hvad det har været. Det er blevet meget bedre igennem tiden. Fordi der nemlig er flere og flere der går op i en rigtig løsning der har kvalitet og som kan bruges til noget. Jeg synes ikke du skal indtage denne forsvars position og true med at lukke indlægget. Dette får du intet hjælp eller gavn af. og vi vil også miste modet til at hjælpe dig en anden gang. Jeg synes du lige skal tage dette til overvejelse. og have et mere assertivt og åben dialog.

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Fair nok. Jeg var måske lige hurtig nok på aftrækkeren
Fik bare fornemmelsen af at ingen rigtigt læste hvad jeg skrev.

Jeg prøver lige at tage lidt mål og vender tilbage med dem
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis