Spørgsmål vedr. fjernvarmeinstallation

Vi bor i et hus der er opvarmet med fjernvarme. Jeg læste denne anden dag at der bør være en afkølingsgrad på 34 grader.

Efterfølgende har jeg lavet en beregning af vores afkølingsgrad 18 grader, målt fra 1995-2014. Ydermere har jeg lavet en over 2 dage også her var afkølingsgraden på 18 grader.

Når afkølingsgraden ikke er højere må det jo også betyde ekstra stort forbrug af varme. Jeg har skrevet til energiselskabet for at høre, de lader vente på sig med svar.

Er der nogen der ved om fjernvarmeinstallationen kan være instillet forkert ? Installationen er fra gemina thermix vmtd 1.


 "mod regulær dumhed kæmper selv guderne forgæves"

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg ved ikke hvordan du beregner afkølingsgrad, over tid.Temperatur differencen på fremløb og retur løb kan vi direkte aflæse på måler. Lige nu er min 37 gr. med blandet installation med radiatorer og gulvvarme.

Her i området afregner man fjernvarme ved at måle afkøling/difference temperaturen og gange den med antal m3  man forbruger samt noget omregningsfaktorer.  Det ender så med et Megawatttime MWh forbrug. Ligesom man afregner el nemlig i Kwh. Så temperatur differencen er af mindre betydning for den enkelte forbruger.

For fjernvarmeværket samlet har det betydning, da de ved en lav difference hos forbrugere må bruge mere pumpekraft og større rør, for at få den samme energi ud til forbruger.

I gamle dage afregnede man her kun pr. m3 forbrug. Det medførte så at dem der boede tættest på værket havde en fordel, idet de havde en høj indgangstemperatur. I modsætning til dem der boede ude i sidste ende, som måtte modtage vand som havde lavere temperatur, på grund af ledningstab.

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Dette kunne være denne beregner.

http://www.loekkenvarmevaerk.dk/beregn-afkoeling

Men når din difference er 37 grader er den også dobbelt så god som min. Nu bor vi aller længst væk fra fjernvarmeværket.

 "mod regulær dumhed kæmper selv guderne forgæves"

Nå sådan ja. den beregner har vi også her i vores område.  Min fremløbstemp. er i dag 64 grader.
Min pointe er at det ikke er nogen fordel for mig at have en større difference. Jeg betaler tilsvarende mere pr. m3 da begge tal er en del af beregningen. når der afregnes i modtaget energi. Men det bliver spændende at høre varmeværkets konklusion.

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
ja ok. det kan jeg selvfølge godt se for dt vedkommende. JEg venter lige og hører hvad energiselskabet siger.

 "mod regulær dumhed kæmper selv guderne forgæves"

Der er mange fjernvarmeværker, der stiller krav om en vis afkøling. Dels for at reducerer pumpebehovet, dels for at få en bedre virkningsgrad på værkets kedel, og endelig for at reducerer rørtabet på vejen tilbage til værket.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis