Timetæller på BAXI oliefyr MK4 - AVS 37.390

Jeg skal have monteret en timetæller på fyret, så jeg bedre kan holde øje med forbruget.

Jeg har fundet klemrækken der lukker op for spændingen når fyret skal i gang, men desværre allerede når forvarmningen begynder.
Jeg kan imidlertid ikke finde stedet hvor den efterfølgende lukker op for spændingen til relæet der lukker op for olietilførslen når fyret går i gang.

Er der et klogt hoved herinde der kan guide mig frem til det sted jeg skal tilslutte timetælleren?

På forhånd tak.

René

Jeg skal have monteret en timetæller på fyret, så... Vis hele indlægget
22 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Prøv at sætte billedet ind, af brænder uden afdækning. Du trykker på knappen -tilføj svar- Her kan du skrive, og i bjælken foroven trykke på ikon længst til venstre. Der kommer så en boks hvor du kan kopierer din billed fil  ind.

Det lyder lidt underlig at du har en ekspansions beholder foran kontrolkasse.  Den røde knap på kontrolkasse, skal man kunne trykke på igennem selve dækselet til brænder.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Tak for alle svar - det glæder mig meget.
Jeg er desværre lige lidt optaget i aften, men jeg vender stærkt tilbage i morgen med detaljerede billeder osv.

Ha' en dejlig fredag aften.

René

Så har jeg fået lavet lidt foto dokumentation :-)

På de første billeder ses boksen som er placeret lige under expansionsbeholderen, så den ikke er så nemt tilgængelig.

Efter fjernelse af de 2 skruer i toppen kan låget kun åbnes halvt.

Jeg har fået fjernet plasticlåget, men de ledninger det hele drejer sig om er placeret inde bagerst under expansionsbeholderen og går ind i en sort lukket boks. Jeg har ingen mulighed for at komme derind og foretage mig noget – der er simpelthen ikke tilstrækkelig plads.

Jeg forestiller mig, at det er nødvendigt at afmontere den komplette brænder, men her må jeg sige stop. Jeg er ikke modig nok til den slags – tænk nu hvis…

Rigtig god weekend!
René

 

Godt at kende sine begrænsninger. Så må du formentlig nøjes med en lidt mere unøjagtig måling, nemlig timetæller på selve signalet til brænder. Så får du godt nok lidt forvarmetid og kontrolkassens sikkerhedstid  med, men det giver jo stadig et retvisende billede af fyrets køretid.

Og tager du f.eks en ugentlig pejling i tanken, og sammen holder det med timetæller, kan du jo snart få erfaring med hvor mange liter den sluger pr. time.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Skrevet af ev elmand på 22-11-2014 12:45

Godt at kende sine begrænsninger. Så må du formentlig nøjes med en lidt mere unøjagtig måling, nemlig timetæller på selve signalet til brænder.

Hej Elmand

Jeg er rigtig glad for dit svar og din forståelse for egne begrænsninger!

Ja - jeg vil 'nøjes' med signalet til brænder som er nemt at gå til og vel egentlig ikke så ringe endda!

Jeg har tidligere brugt den samme metode med en timetæller i forbindelse med brændselsforbrug hvor jeg havde et pillefyr, så jeg er bekendt med vilkårene og den ikke helt præcise måling - men det lever jeg fint med.

Da jeg nu har fat i en rigtig fagmand må jeg lige tage en anelse mere af din venlige tid på min lille opgave med et sidste spørgsmål.

Er tiden til forvarmning mm. inden magnetventilen trækkes ALTID den samme, eller er denne tid (hvor der ikke bruges olie) afhængig af forskellige faktorer og derfor ikke altid ens?

På forhånd tak - og rigtig god weekend.

René

 

 

 

 

Nej, tiden er ik altid den samme

Det kan LL1 godt have ret i, hvis der er en termostat der styrer forvarmning.  Men i praksis vil det være næsten det samme, for den olie der skal varmes op, sidder allerede i pumpen og har næsten samme udgangstemperatur hver gang.

Men hvad kan du bruge det til?

Med en timetæller kan du jo kun se hvor mange timer brænder sammenlagt har været tændt. Du kan ikke se hvor mange gange der har været startet. Skal du bruge det må der også monteres en tæller.

Men som jeg skrev tidligere, du kan sammenligne dine timetæller observationer, med en regelmæssig pejling af olietank. Det skrives ind i regneark, og korrigeres hver gang der fyldes olie på tanken. Så kan du få en fin kurve over forbruget. Den skal så holdes op imod graddage som du henter via metereologisk institut. Det er først når du har det på plads at det giver et fingerpeg om i ændrer vaner.

Men sæt video på, og lad os se resultatet, når du sidder foran fyret med stopuret, igennem et døgn.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hvis der bare er fordi du vil vide forbruget, skal du også kende pumpetryk og dyssestørelse..
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis