Dioder på Vekselstrøm?

jeg fik den anden dag fingerne i et par hid ballast (hedder det vist nok) De kommer fra sådan et xenon lygte kit, og laver så vidt jeg kan se, bilens 12volt DC strøm om til 35volt AC strøm. men da jeg ikke skal ha sådan noget lys på min bil, tænkte jeg om de ikke kunne bruges til noget "styling/pynte lys" strobe lys eller andet sjovt? Kan man fordel styrken og måske lave en lygtebom eller på en anden måde få dem til at drive en stribe dioder.

Elsker at lege/udforske med elektronik, så et hvert bud modtages med tak...

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af cawc på 19-11-2014 00:56

jeg fik den anden dag fingerne i et par hid ballast (hedder det vist nok) De kommer fra sådan et xenon lygte kit, og laver så vidt jeg kan se, bilens 12volt DC strøm om til 35volt AC strøm. men da jeg ikke skal ha sådan noget lys på min bil, tænkte jeg om de ikke kunne bruges til noget "styling/pynte lys" eller andet sjovt? Kan man fordel styrken og måske lave en lygtebom eller på en anden måde få dem til at drive en stribe dioder.

Elsker at lege/udforske med elektronik, så et hvert bud modtages med tak...

Kan du ikke sætte et billede ind af ballasten til xenon lamperne, hvor det er muligt at se mærkningen. Jeg tvivler meget på at udgangsspændingen er 35 VAC. Spændingen til udladningslamper plejer at være betydelig højere.

 

 

 


fase
Skrevet af cawc på 19-11-2014 01:22
ved ikke lige hvordan man sætter et billere ind, men linker her til en ligende ballast
http://www.hidlights.cc/wp-content/...llast1.jpg

Den ballast er beregnet brug med udladningslamper f.eks. xenon. De kræver en høj tændspænding, derfor er balasten indrettet, så den giver en høj startspænding (her max.23000V). Derefter falder spændingen ifølge databladet til ca. 85VAC ved en frekvens på 400Hz. Jeg kan forsikre dig om, at hvis du sætter 12V til og mærker på udgangen vil du få et stød, du aldrig glemmer, hvis du overlever.

 

 

 

 

 


fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis