Gulvafløbet er stoppet - gammel vandlås?

Hejsa!

Gulvafløbet på mit badeværelse er desværre stoppet. Vandet siver meget langsomt ned, efter jeg har taget et brusebad. Jeg har læst mig frem til, at jeg kan rense vandlåsen for hårrester og andet skidt. Problemet er dog, at jeg ikke kan få låsen op! Den er for det første ikke rigtig til at se, da lidt vand tildækker den, og for det andet kan jeg ikke nå derned med min hånd. Der er meget smalt, og jeg tror også, det er en gammel vandlås 

Håber I kan hjælpe 

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen til!

En kraftig omgang kaustisk soda ned i afløbet, med lidt kogende vand efter, vil gøre lyst-
Lad det stå og simre i en halv times tid, men pas på, det kan sprøjte fælt meget og det er stærkt ætsende og sikkert også med giftige dampe.

Med venlig hilsen
ktm

 

Tak for svaret! Skal jeg gå efter dette produkt? http://www.matas.dk/matas-kaustisk-soda-900-g

I så fald; skal jeg lave blandingen, som linket beskriver, eller skal jeg bare hælde fx 500g direkte ned i afløbet og lad det simre i en halv times tid?

Ville gøre det uden kemikalier, ved at trække et tyndt rensebånd frem og tilbage i låsen. Et passende rensebånd køber du til små penge ved en tømmerhandel.  

Alternativt kan man også købe nogle pistollignende indretninger der virker ved vacum eller overtryk (undskyld, har aldrig prøvet en sådanne indretning, derfor er jeg ikke klar om det er sug eller overtryk der er i pistolen  ) men de siges at være ganske udemærket til alle former for afløb/toiletter.  


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.

Man kommer ofte langt med en svupper og efterskylning med rigelige mængder varmt vand.


Mvh Regmos
Pensioneret tømrersvend, med ret til at bære sabel i krigstid.
I første omgang vil jeg prøve at hælde kogende vand ned og bruge svupperen. Hvis det ikke virker, vil jeg prøve med noget afløbsrens.
Skrevet af Chaos på 18-11-2014 09:47
Tak for svaret! Skal jeg gå efter dette produkt? http://www.matas.dk/matas-kaustisk-soda-900-g

I så fald; skal jeg lave blandingen, som linket beskriver, eller skal jeg bare hælde fx 500g direkte ned i afløbet og lad det simre i en halv times tid?

Hvis du skal bruge kaustisk soda, må du endelig ikke drøne et halvt kilo i, og så lade det stå. Havde en nabo som gjorde det, og det blev en utrolig hård klump, som gjorde at vi måtte skille afløbet ad, og hakke det ud med forskelligt værktøj.

Jeg har selv benyttet kaustisk soda sådan: lidt i af gangen sammen med varmt vand, lad stå og virke 5-10 min., og så gentage til der er hul igennem.

 

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis