BETA: "Giv ros"-funktion

Vi har altid kunne se hvor mange indlæg en person har skrevet og hvornår vedkommende blev tilmeldt som bruger. De flittige har fået fortjent anderkendelse ved at ligge på toplisten i forumoverblikket.

Men hvor ville det være fedt, hvis vi kan se på kvaliteten af bidragene også. Dermed kan super-LDS'eren der kommer med rigtig gode guldkorn få masser af hæder og skulderklap.

Derfor er vi nu klar til at teste en ny funktion, som gør det muligt at give en tommel-op til gode indlæg. Det vises som et ikon med et tal ved siden af, som fortæller hvor mange der har rost indlægget. Ikonet skifter til et checkmark hvis man HAR rost et indlæg:

Normalt tester vi nye funktioner på en testserver, men vi lever livet farligt og prøver det af direkte her på siden. Alle der har tilmeldt sig som beta-LDS'ere kan se knapperne nederst i hvert indlæg. Senere udvider vi med en top-liste, så man kan se de mest roste indlæg/forfattere. Derudover vises antal "roser" på brugerprofilen.

Prøv det af og kom med kommentarer her i tråden. Jeg er især interesseret i at høre om:

  • Hastighed og fejl: Går det hurtigt nok (bliver forummet langsommere)?
  • Anvendelse: Er det nemt / svært at bruge?
  • Konceptet: Er det noget vi kommer til at bruge?
  • Navn: Ideer til hvad vi kan kalde det, dvs. man giver et: "Skulderklap", "Like", "Ros", "Anderkendelse"

Lad os teste!

PS: Alle kan være med. Se hvordan du tilmelder dig som beta-tester her


Mvh. AllanE
Vi har altid kunne se hvor mange indlæg en person... Vis hele indlægget
70 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af maskinsnedker på 25-11-2014 20:16
Men det kan jo bare være mig, det er nu min mening, ingen er mere værd end andre, i den her forbindelse.

 

Bestemt ikke..... håber heller ikke du opfattede mit forrige indlæg sådan 

 

Det var nu ikke møntet på dig slet ikke.

Nej sådan har jeg bestemt ikke opfattet det.

Et eksempel på hvor svært komminikation er, for at undgå misfoeståelser.

 


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.
Hej @maskinsnedker - det er mig, der har kommenteret det med "dumme kommentarer" - jeg tænker blot, at det kunne mindske nogle af de kommentarer, der kan jage - specielt nye - brugere væk..
eksempel her: http://www.lav-det-selv.dk/Forum/aft/195187
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
God diskussion!

Først er jeg nødt til at kommentere det eksempel du kommer med GardenGirl: Jeg havde ikke set dét indlæg før, men har fjernet det nu. Uden at vi skal gå i detaljer med dét konkrete eksempel, så er det netop én af grundene til, at jeg selv er imod "tommel-ned" knappen.

Indlæg der er upassende/negative/ordensregel-brydende skal fjernes hurtigst muligt (via "Anmeld"-knappen). De skal ikke blot "stemmes ned" og få lov til at blive.

Derudover vil alle have forskellige opfattelser af hvor meget der skal til før noget har fortjent at blive stemt op eller ned. Nogle vil stemme ofte og andre gør det kun i helt særlige tilfælde, når noget er RIGTIG godt eller dårligt. Af samme årsag vil dét at modtage en "tommel ned" på sit indlæg blive opfattet MEGET negativt af nogle LDS'ere og være som et slag i hovedet. Det vil dræbe motivationen og lysten til at skrive indlæg. Men giveren har - måske - ikke ment det så hårdt.

En tommel-op, derimod, spreder god stemning.

Til Maskinsnedkers input: For at undgå misforståelser: Man kommer ikke til at kunne sortere i indlæggene i en tråd og ingen indlæg skjules eller rangordnes. Det er ikke formålet. Men det er en måde at anderkende det gode og anvendelige indlæg.

Det giver os selvfølgelig også muligheden, at lave f.eks. en topliste over de mest "anderkendte" indlæg. Men det ændrer ikke noget ved visningen af en tråd. I dag kan vi kun vise hvilket tråde der er blevet vist flest gange eller har flest svar.

Men det kan være, at vi opdager, at knappen bruges i flæng som en Facebook-agtig like-knap, så alt nærmest pr. automatik bliver opfattet som dårligt hvis det ikke har mindst XX likes. Det er jo heller ikke meningen...men det ved vi nok ikke før vi har rullet det ud, så alle bruger det. Hvis det viser sig at være tilfældet, kan det være, at det hjælper med en ledetekst som f.eks. "Det her hjalp mig" eller "Det her er et brugbart svar" eller sådan noget.

Heldigvis er der ikke noget i vejen for at prøve det af i en periode, lære af det og så justere på det indtil vi rammer rigtigt.

Mvh. AllanE

Tror jeg er ret alene i mine synspunkter, det er vel også ok. (kan man ikke li' lugten i bageriet, så gå er selvfølgelig også en mulighed) men det vil tiden jo vise, jeg har ingen planer ang. dette for  nuværende vil jeg lige indskyd, skal nok nærmest "sparkes ud"

Nu synes i måske jeg er en sur gammel mand, nå vel det kan jeg ikke gøre så meget ved.

Jeg synes en Pb er en glimrende mulighed som allerede eksisterer, så hvorfor ikke bruge den model.

Ville foretrække en Pb fra en tilfreds trådstarter i stedet for det i sætter i "søen nu"

Skal jeg måske "nu" til at tænke i tommelfinger op og klap på skulderen, når jeg har lyst til at besvare en given tråd, tror ikke det er befordrende. (vil i også ha' tæller på?)

Jeg skal ikke diktere noget som helst, bare en menings tilkende-givelse.

Så foreslår i gør' som i har foreslået, jeg bryder mig bare ikke om det.

Nu ved i alle hvor jeg "står" om jeg må sige det sådan.

Hav en rigtig god dag alle sammen, når dage gryr' 

Håber det allerbedste for fremtiden.


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.
Annonce
Så er det lykkes at lave en ny version af skulderklap-funktionen, som er bedre optimeret rent teknisk og derfor er bedre regnet til mange brugere.

Jeg lader den lige køre i beta-test for jer et par dage, før den bliver lukket ud til alle. Så kan vi nå at fange evt. fejl.

Meld gerne tilbage, hvis I støder på problemer.

@Maskinsnedker: Jeg er HELT med på dine bekymringer og denne funktion må ikke betyde, at der skrives færre PB'er og indlæg. Lad os nu prøve den af i praksis og se hvordan det går.


Mvh. AllanE

Ikke for at ødelægge din glæde, men det havde været bedre om du havde fået rettet den fejl med at der ikke kommer de bogstaver og mellemrum der indtastes i svar ruden på den "gamle" version

Jeg ved det, jeg ved det. Men som tidligere nævnt, så venter jeg på en opdatering til editoren, som måske kan løse problemet. Så det er umiddelbart ude af mine hænder.

I mellemtiden behøver resten ikke at stå stille

Mvh. AllanE

@ Allan

Jeg tror du mar misforstået mig lidt.

Jeg var ikke bekymert for disse Pb. Mere dette koncept i har "søsat"

Men poienterede for dig/andre at denne funktion allerede fandtes så kunne der gives ros og en kommentar der i stedet for at trykke på en knap, det vil blive meget nemt (måske for nemt)

En Pb. ville jeg foretrække i stedet for et evt. Toms up eller hvad det nu bliver.

Det ville få den der ønsker at give til kende at han/hun har tænkt over det inden (i stedet for den "nemme metode" i vil/har lavet i en Betaversion) Og at der kunne kommes med mere uddybende dialog mellem den der sender og modtager)

Ved ikke om du forstår hvor jeg vil "hen"


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.
Jo, jeg forstår helt hvad du mener! Min kommentar var ment som: Hvis din bekymring viser sig berettiget, så vil vi se færre PB og færre indlæg i trådene, fordi flere bare trykker på tommelfingeren i stedet for at skrive.

Det kan du sagtens have ret i og det ville være rigtig ærgerligt!

Personligt tror jeg ikke, at antal indlæg + PB vil falde, men at tommel-op funktionen bare vil give endnu mere liv samtidig med at det giver mere tydelig anderkendelse af det gode indlæg.

Men ingen kan vide det med sikkerhed før det er prøvet. Derfor sætter vi det i drift og følger det nøje.

Mvh. AllanE
Der er yderligere 30 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis