Strøm til ur

ForrigeForrige    NæsteNæste
Pedanten

Emnet er godt nok ikke belysning, men noget med strøm, og jeg synes umiddelbart, at dette forum kommer nærmest. Jeg har et vægur, som kører på 220 volt. Er det muligt ud af lave alt for stort et indgreb at 'gøre noget', så det kan køre på batteri? Dels er jeg ikke så meget for ledninger, dels skal det hænge lidt langt fra en stikkontakt.

Klaus Lundstedt

Hej.

Der er vist ikke anden vej end en ombygning, altså skifte motor til sådan en der sidder i massevis af ure. Så er det selvfølgelig om viserne kan flyttes over, men det er bare et praktisk problem.

mvh

 varmetossen

Håndværkeren

Det kan slet ikke betale sig i forhold til hvad et nyt vægur koster, eks. et på  35 cm. Ø. hos Onkel Harald til 139,00 kr.

Svend Høst

Da det er en synkronmotor der sidder i uret , som navnet siger kører synkront med generatoren på elværket , kræver det en vekselspænding , vær du glad for dit ur det er meget nøjagtigt og utroligt pålideligt , har selv 2stk, det ene er fra 1938 og det andet fra 60erne begge ure går stadigt nøjagtigt...........

   elektriker fra jævnstrømmens tid
Pedanten

Det er et spørgsmål om æstetik, ikke økonomi - og der kan hr. Nyborg sjældent være med. Jeg affinder mig med ledningen ... eller laver et stik bag uret.

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

  1. Tænd og sluk ur
  2. Rense ur
  3. ur
  4. Tænd/sluk ur
  5. Revnet glas på gps-ur

 

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Registrer dig som bruger nu - det er gratis!

Opret profil her

 

LDS-tilbud lige nu