Fugt på kældervægge

Hej.

Vi er nye her på siden - herligt den findes. Vi købte for 7 år siden en villa fra 1964 med en 55 m2 stor og synsmæssigt tør kælder. Vi tapetserede (-dumt ved vi nu...-af skade bli´r man klog men...), lagde gulvtæpper osv., så vores børn fik værelser dernede. Vi har haft 5 skybrudsskader (indtrængning af vand fra afløb i kælderskakt sidste gang forrige uge, hvorfor vi nu får installeret højvandslukke), hvilket dog hver gang er udbedret med affugtere og bl.a. nye gulve.

Generelt har vi i et hjørne ved trappen ned til kælderen (billede vedhæftet, den ene væg er ydrevæg) og 2 ydrevægge, hvor der er fugt, hvilket ses ved, at tapet og puds løsner sig. Det er kommet langsomt snigende, og bag tapetet virker det ikke meget fugtigt. Kan det skyldes, at kælderen efter tapetsering og ændret brug ikke "ånder" så godt længere? Vi er blevet anbefalet at pille tapetet ned over alt, pudse op og male med en diffusionsåben maling, og det har vi tænkt os. Spørgsmålet er nu, og man bør banke det gamle puds af andre steder end de synligt fugtskadede? Hvilken puds bør man reparere med?

Desværre har vi ikke råd til dræn osv. omkring huset, så vi leder efter en løsning, hvor vi kan klare mest muligt selv. Håber meget på jeres hjælp, - kælderen står netop nu med 4 affugtere fra sidste uges "syndflod" her i det nordjyske, og vi skal have stoppet de fugtgener, så vi fortsat kan bruge husets kælder til beboelse.

Takker på forhånd for jeres input og gode råd.

Venlige og håbefulde hilsner  fra "fruen af huset"...som altså ikke er bange for at få beskidte hænder 

 


Familien Nord
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er ikke tapet med glasvæv efter hvad jeg kan se på billedet, og det burde pilles ned ja.

Generelt er kælder ikke velegnet til beboelse, og slet ikke til børn, da indeklimaet tit er præget af skimmelsvamp.

Hvis en kælder skal anvendes til beboelse, så er dræn, isolering et must, jeg ville så tilføje en varmepumpe med affugter funktion, og Hepa filter.
Tak for dit svar. Du har selvfølgelig ret -det er væv og ikke tapet. Men pu ha...-vi har ikke mulighed for lægge dræn, da det jo er en bekostelig affære. Jeg bliver fuld af dårlig samvittighed over, at vores børn har boet dernede i de sidste 6 år. Det må vi tale med fugteksperten om, som kommer igen vedr. vores vandskade. Under alle omstændigheder skal vægge med fugtskader repareres, og vi er fortsat i tvivl om, om alt gl. puds skal ned eller kun det beskadigede?

Familien Nord
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Hvis det viser sig at der er skimmel eller andet, så skal det i hvert fald udbedres. Jeg tror ikke dwt er nødvendigt at fjerne andet puds end det som sidder løst. Men jeg er hverken murer eller fugtekspert.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Tak. Dejligt med gode råd, siden er vel for både eksperter og vi "andre" 😊 Der er ingen tegn på skimmel nogle steder, det har vi fået tjekket. Vi håbede også på, at vi kun skulle fjerne beskadiget puds og måske 20 cm omkring. Så med mindre vi hører eller erfarer andet, så er det planen.

Familien Nord
Hvis ikke der er skimmel, så behøver det selvfølgelig ikke nedbankes, men der kan sagtens gro skimmel på bagsiden af glasvæv også, er set før.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce
Det håber vi godt nok ikke! 😱

Familien Nord
Det håber vi godt nok ikke! 😱

Familien Nord
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også