Induktionskogeplade - skuffe under, råd søges :)

Aloha,

jeg har i dag en glaskeramisk plade (standardmål), som er defekt - jeg vil gerne skifte til induktion, men det ser fra diverse indbygningstegninger ud til at induktion er meget mere krævende med hensyn til plads og ventilation. Jeg har en 120cm bred skuffe under kogepladen (en stenplade) - og bag skuffen er der en anden skuffe (det er en stor kogeø). Nogen der har erfaring med dette - hvor varm bliver induktionskogepladen under pladen - der sidder jo typisk blæsere med mere

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg har ikke oplevet, at der er specielt meget varme på færde nede i skuffen under vores induktionsplade.
Hvis du bliver bare halvt så glad for din induktionsplade, som vi er for vores, så bliver du meget glad!

Med venlig hilsen
ktm

 

Tak for svar
Nu er min skuffe ikke særligt høj, bare ca. 6 cm tror jeg - og det er lidt et kaos af køkkengrej. Har du en dybere skuffe eller er jeg bare for hysterisk (dvs. lige så hysterisk som fabrikanterne i deres produktbeskrivelser/installationsvejledning...)?
Har en 100cm bred bestikskuffe under vores induktionskogeplade. Og skuffen er fyldt til bristepunktet med køkkengrej og oplever ingen problemer. Der bliver ikke varmt.

Det er korrekt at induktionspladen har en blæser, men mærker ikke noget varme fra den heller ej.

Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

Vi har også en induktionskpgeplade (Witt) og har en skuffe under. Skuffen er ikke særlig høj men ingen problemer med varme. Har da egentlig slet ikke set om plader har blæser - ikke noget vi hører til.

Så tror ikke det er noget problem. HVorfor skulle induktion og blive varmere end keramisk, som du havde før. Varmen er vel den samme det er bare teknologien, der udvikler varmen, der er forskellig.
Har også skuffe under vores induktion, og der bliver altså varmt dernede, har man bare en enkelt plade kørende er det ikke noget problem, men hvis man laver mad til mange mennesker og har den kørende i lang tid så bliver køkkenredskaberne godt lune, de er dog aldrig så varme at man ikke kan holde på dem
Annonce
Induktion er fantastisk!
Bare det, at man kan lægge en side avispapir mellem kogepladen og pande, når man steger frikadeller, og dermed reducerer rengøringen med 90%. Jubiii

Jeg har ikke problemer med varmen i skuffen under, men jeg er skydetræt af lyden af ventilatorne. Det LARMER. Du skal forlange at apparatet er lydløst.

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Vores skuffe er også meget lav og fyldt med alskens grej (Man må jo ikke gå ned på grej!!)
Jeg har aldrig hæftet mig ved, at noget at grejet i skuffen skulle blive specielt lunt.
Vi hører da af og til blæserne køre, men ofte helt umotiveret og undertiden lige pludseligt kortvarigt uden noget er igang.
Som Chr. nævner, lægger jeg også en avis imellem når jeg steger noget, som sprutter vildt, især hvis jeg kan se frem til at jeg selv skal gøre rent efter mig. Det er en helt særlig glæde at fjerne avisen igen og pladen er lige så fin og ren, som inden man igangsatte projektet. Hvis jeg braser meget hårdt på, kan papiret da godt blive lidt brunligt, men absolut ikke i nærheden af at brænde.

Med venlig hilsen
ktm

 

Tak for alle de gode svar. Jeg må finde mig en god induktionsplade - har også en tørretumbler, der lige er stået af Og en gammel kasse af et fjernsyn, der skal skiftes - men måske kan jeg få lidt rabat samlet ved at bestille det hele på en gang.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis