loftdåser monteret forkert!

Hej

Til min overraskelse kan jeg desværre konstatere at vores PL dåser bagved lampeudtagene er monteret på en uheldig måde. I vores hus har 2006 har man umiddelbart valgt at montere PL-dåsene nedefra ved at skrue igennem dåsens sider og ud i forskallingen. Dvs. dåserne er ikke monteret oppefra som de er designet til. Det betyder jo at der er skruer/metal inde i selve dåsen som så går igennem dåsen og ud i træ. 

Jeg kan ikke andet end forestille mig, at det er noget hø! Men spørgsmålet er om jeg bør få det fixet og hvor hurtigt? Jeg tænker mest på sikkerheden ved det? Er det brandfarligt eller er det mere at man risikere at få stød.. osv..

 

 

 

Hej Til min overraskelse kan jeg desværre... Vis hele indlægget
24 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg tror nu ikke det betyder noget, at der er brugt almindelig fugemasse.

 

Selvfølgelig kan fugen brænde, hvis temperaturen bliver høj nok. Det kan alt jo som bekendt, og det kan dåsen jo også.
Jeg tror desuden at de huller der ikke er brugt til kabler, også har hul ud til loftsrum. Og det var helt sikkert lovlig på monteringstidspunktet, og i så fald stadig ok.
Så det er lavet OK og kan ikke gøres bedre.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Jeg vil iøvrigt rose dig for at tage den omkostning og få det lavet rigtigt - og at du melder tilbage i tråden

Jeg har lige sat nye loftdåser op i mit sommerhus i stuen fordi jeg er ved at sænke loftet 45 mm. nye kabler i de gamle rør - huset er fra 1973 og det er metaldåser med udslagsblanketter, afstand på ca 5 mm til det gamle loft, der sidder originalt ( den gik ikke i dag, men har dog holdt i 40 år ) - nu er det så PL-dåser med afstandsring så den går igennem det nye loft


Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Ok jeg må vist konkludere at det er ok med den almindelige silikonefuge i skruehullerne. En brandfuge ville nok være overkill.

Min elektriker lavede 16 dåser på en lille dags tid. Tog skruerne ud, fugede de 3 små huller og skruede dåserne fast på ny oppefra. Det var nødvendigt at gennembryde dampspærren over dåserne for at skrue dem fast oppefra men den blev tætnet med dampspærretape.

Så selvom det var en lidt træls opgave var det dog overkommeligt. Dåserne vil dog desværre altid være gennembrudt/hullet fra skruerne, dog fuget, men at skifte dåserne helt ville have været en alt for stor og dyr opgave. Så det må gå an!

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis