Kaliumsulfat og tripelfosfor!

Hej!

Jeg har fået taget en jordprøve af min ca. 1000 kvm store græsplæne, og der står i den der skal tilføjes hhv. 5 kg kaliumsulfat og 1,5 kg tripelfosfat pr. 100 kvm. Dvs. 50 og 15 kg. Det er ret store mængder. Men det er en ting, en anden ting er hvor man overhovedet købe den slags. Umiddelbart ser det ikke ud til at kunne lade sig gøre, med mindre man er landmand?

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Kaliumsulfat sælges også som svovlsur kali

Men hvis du henvender dig til en grovvarehandel, der også sælger til private, som Land og Fritid, så burde de kunne hjælpe dig.

 Jeg er ikke den store ekspert men lidt har også ret. De normale plæne gødninger er NPK 14-3-15 

 N = kvælstof  P= phosfat  K = kali. Jeg er næsten sikker på at Kalium sulfat er en "finere" betegnelse for kali. Og at tripelfosfat er det samme som  (phosfat).  klik her det er link til et firma der helt sikkert kan svare, og sælge dig det rigtige produkt. Man kan også købe PK gødning, altså uden kvælstof. Tallene efter NPK står for blandingsforholdene. Jeg mener ikke at du behøver at tilføre alle kiloerne på 1 år. Ved at købe NPK med et højere tal for P og K ( de 2 sidste tal ) kan du genoprette kali / fosfor balancen uden at din plæne bliver helt blå af al den kvælstof. Det kan du så gøre 2-3 år, Du skal dog sammenlagt hæve de tal lidt som din jordbundsanalyse viser. Der bliver jo også brugt lidt phosfat og kali de 3 år.

Se desuden Søren Ryge svare på spørgsmål om gødning og gødningspriser i politiken klik her

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Tak for svarene. Jeg har forhørt mig rundt omkring, og afventer nu svarene. Det ser ud til at f.eks. Danish Agro har flere afdelinger på Sjælland, som man muligvis kan køre ud forbi med en skovl og en spand.

En lille opdatering på "porjekt golfbane"!

Det lykkedes aldrig at få fat i fosfaten, selv efter at have spurgt adskillige anlægsgartnere, grovvarehandlere osv. Jeg fandt hurtigt ud af, det er ganske usædvanligt at få taget en jordprøve som privat, og handle derefter. Alle har henvist til en alm. NPK gødning.

Så jeg har fået bestilt kaliumsulfaten fra Linds og opgivet fosfaten.

Ja så burde man jo sende et tak aht for en teknisk fuldstændig korrekt vejledning, men mangler hvordan den praktisk skal udføres.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis