Hvordan rister man havregryn?

Ja, jeg har fundet masser af opskrifter. Men rent praktisk, hvor lidt/meget varme. Er det lettere på bagepapir i ovnen? Teflonpande eller jernpande. og det store spørgsmål, hvordan undgår jeg at det bliver en stor klump i patentglasset?

Jeg kan godt lide honningristede havregryn på min hjemmelavede yoghurt, men jeg er for nærig til at betale 24kr for et halvt kilo.

Mvh

Helle


Det er skøønt at bo på en gård fra 1721(Uden stråtag). Uddannet tækkemand og byggetekniker.

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det er ikke hvad du tror Helle, jeg har for rigtigt mange år siden arbejdet i en kort periode hos Kellogs i Svendborg, Der er godt nok honning i havregrynene, men største delen er smags stoffer farve og vand. Når havregrynene kommer ud af de meget varme valser, falder de ned i en tørre tromle hvor der bliver sprayet en honning opløsning over dem, den består af varmt vand med lidt honning og smagstoffer / farve. Så kan de reklamere med at der er ægte honning i produktet.

Hej Helle.

Jeg tror Jørgen har ret. Hvis du prøver at riste gryn på en pande eller plade med honning bliver det bare en klump.

Da det lader til honning kan opløses i vand er det nok vejen frem.

Eller måske du bare skal suse i brugsen og købe en pakke GULDKORN

kh


 varmetossen

Jeg vil have hjemmelavede ristede havregryn! Det kan da ikke være atomvidenskab. Næste gang det regner går jeg i krig med at eksperimentere,- for tiende gang.
Og Klaus jeg hader guldkorn, de smager af sure sokker.
Kh

Det er skøønt at bo på en gård fra 1721(Uden stråtag). Uddannet tækkemand og byggetekniker.

Må der være smør i ??
1 spsk smør
1-2 spsk honning
3 dl grovvalsede havregryn (100 g)
Smelt smør og honning på en pande.Tilsæt havregryn og rist dem gyldne heri ca. 3 min. under omrøring. Afkøl grynene. Opbevares i lufttæt beholder.

 

Hej Helle.
Jeg har aldrig smagt på mine sure sokker, så jeg kan ikke afvise din påstand. (her kunne sættes en smiley der griner).

Jeg tror det bliver svært at undgå, at det klistrer i glasset, da honning af natur er klistret.

Jeg laver selv ristede havregryn til at drysse med, men det er lavet med sukker på samme måde som jeg laver æblekagerasp.

jeg kommer et tyndt lag sukker på panden -1-2 mm. Så hælder jeg havregryn ovenpå -1-1,5 cm tykt lag. Det rør jeg godt rundt i med en siliconedejskraber mens jeg varmer panden op. På mit komfur er det trin 7 af 10 jeg bruger. Når sukkeret begynder at smelte, så skruer jeg ned på 5 eller 6 og bliver ved med at røre rundt i det. Sukkeret skal lige præcis holdes smeltet. Når alt sukkeret er smeltet og har sat sig på grynene, så begynder det at karamelliserer og blive brunt.
Når den rigtige farve er nået kommer grynene til afkøling på en bageplade og røres rundt i til de er så kolde, at de ikke klistrer sammen.
De smager ikke af honning, men af karamelliseret sukker og så den anderledes smag havregryn får, når de bliver ristet.

Skulle jeg gætte på noget med honning, så skulle det gå på at få honningen til at suge ind i grynene inden ristningen, f.eks ved at lave en tyndtflydende honning/vand blanding, evt varmet lidt op for at gøre det tyndere, og så dampe vandet fra igen når det ristes på panden under omrøring

Gad i øvrigt godt smage dig hjemmelavede yoghurt!

Chr.


Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Annonce
Tak Chr. jeg prøver med sukker som du gør.
Den hjemmelavede yoghurt er ikke så svær at lave bare omstændig.
Hvis du ikke lige har en yoghurt maskine, så kan en høkasse gøre det. Eller et vandbad på 37-38 grader.
Varm mælken op til 72 grader, og ned til 37-38 grader. Bland noget 'græsk' yoghurt i med piskeris/ håndmixer og gerne to spsk. tørmælk. Lad blandingen stå i 5-6 timer(i 37-38 grader), eller indtil den er stiv. Og køl den så af i iskoldt vandbad, eller sæt beholderen i køleskabet.
Et varmelegeme til et akvarium ned i en spand vand i høkassen er fint, Og så din yoghurt m tæt låg på ned i vandet.
Mvh
Helle

Det er skøønt at bo på en gård fra 1721(Uden stråtag). Uddannet tækkemand og byggetekniker.

Ja tak, det skal da prøves, lyder som det helt rigtige.

Og så må vi håbe at honningen ikke klistrer alt for meget.


Det er skøønt at bo på en gård fra 1721(Uden stråtag). Uddannet tækkemand og byggetekniker.

Hej.

Det gav da liige en udvidelse af begrebet 'NØRDET'

mvh


 varmetossen

Enig i betragtningerne om, at honning alene ikke sikrer at havren bliver knasende. Der skal tilsættes sukker også.

Pkt. 2, du skriver at du vil gøre det en dag hvor det regner. Det skal du kun gøre i overført betydning (altså på et tidspunkt hvor du tid), for høj luftfugtighed og 'knas' passer dårligt sammen.

Hæ hæ, jeg har prøvet at lave det, gik bedst på bagepapir i ovnen, med honning og smør, det blev sprødt, men holdt ikke ret længe, selv om det kom på syltetøjsglas. Det forsvandt simpelthen:-)

Det er skøønt at bo på en gård fra 1721(Uden stråtag). Uddannet tækkemand og byggetekniker.

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis