Køleskab fryser til

Hej

Jeg har fået et Siemens køleskab ca. 11 år gammelt(rustfri stål), det har fungeret fint de første par måneder men nu er det helt galt. Bagsiden fryser hele tiden til, meget voldsomt endda, ca. 3 cm is.

Hvis jeg fjerner isen, danner der sig et nyt lag i løbet 3-4 dage.

På øverste hylde i skabet er der ca 10 grader og nederst i skabet -2 grader

Umiddelbart virker det som om at listen langs lågen ikke slutter helt tæt. Men kan det virkelig give denne til isning?

Når man kigger på selve lågen kunne det godt se ud som at lågen måske er vredet en lille smule skæv i forhold til selve køleskabet.

Siemens fortæller at en ny liste til denne model køleskab, koster ca. 700kr

Det synes jeg er meget. hvis nu det ikke kun er listen, som der er noget galt med.

Kan det skyldes at skabet måske ikke står helt i vatter? Eller at det ikke kan komme af med varmen? Det er bygget ind i et skab.

 

Håber I har nogle gode forslag......

 

Hej Jeg har fået et Siemens køleskab ca. 11 år... Vis hele indlægget
17 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Helt grundlæggende fryser den til, fordi kompressoren ikke magter at få skabet så kold som du / termostaten kræver. Så kører kompressor hele tiden, og der bliver ikke afrimet.
Termostaten bør slå kompressor fra (afhængig af indstilling) ved f.eks -8 grader PÅ BAGVÆG, og starter ikke igen før der er +5 grader PÅ BAGVÆG. Så er rimen smeltet.
Som der bliver skrevet, er det meget vigtig med en tæt låge, mulighed for luftcirkulation under og bagom køleskabet. Tilslut kan man som Fabrin skriver sætte termostaten på et mindre tal, så kompressor går i stå en gang imellem. Jo mere is der, jo sværere kar kompressor ved at køle skabet ned.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Nu kom jeg nok til at kommentere mest på Christian M. Nette80: det er selvfølgelig samme princip, men hvis dit køleskab kan danne 2-3 cm is på få dage, er den meget utæt. Og døren skal gå let i og må ikke gå op af sig selv. Så alle rådene herover er gode, men om det kan betale sig, det må du nok selv afgøre. Men 11 år er en noget gammel køleskab.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Køb et nyt køleskab, hvis det er 11 år gammelt kan et nyt sikkert tjene sig selv hjem på 4-6 år.

For 5 år siden fik vi et køleskab af svigerforældrene, det var større end det vi havde i forvejen, så vi skiftede bare vores eget ud. strømregningen steg dog noget, og da fik testet strømforbruget over nogen dage og regnede mig sammen til det brugte over 1500 kr i strøm om året, vi købte et nyt a+ skab som "kun" brugte 600 kr om året, 900 kr sparet om året og det nye skab kostede 4000 kr, så det tager 4,5 år, så er det tjent hjem.
Lige her i eftermiddag havde fruen købt 2,5 kg hamburgryg på tilbud. Det var kommet til at ligge på sådan måde at døren havde stået med ca. 1 cm åbning i vel 4 - 5 timer inden det blev opdaget. Resultat blev omkring 5 mm is på bagvæggen af et 2 år gammelt køleskab, som ellers ikke fejler noget.
Så nette80 det er døren/ listen det gælder.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Er lister virkelig så dyre? Det er næsten umuligt at finde nogen, og dem jeg kan finde koster næsten 1000 kr.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis