Start/stop kontakt.

Til min hjemme gjorte båndsav mangler jeg en start stop anordning.

Har lavet en alluminiums plade, på denne har jeg sat pot-meteret til min frekvensomformer, på denne er der en "lus" ( gul tynd ledning) som jeg umiddelbart vil mene skal/kan kobles en sådan kontakt/afbryder jeg en som kan spændes på "bagsiden" af allu-pladen.

Hvad hedder sådan en tingest, hvad skal/kan jeg søge på (Google) enten i lille Dannevang eller udland.

Måske gerne en sådan kontakt der kan låses med en nøgle, for små pilfingre "børn" har forklaret dem at de aldrig må røre mine maskiner, som af og til står i min carport, tager strømmen fra når jeg går fra mine små maskiner, men alligevel er jo bedre at forebygge, skal jo ikke ha' nogle ulykker, det ville ære u-bærligt og frygteligt.

 Har af og til besøg af nogle genboens mange børn 8 -  9 stykker med lille alders forskel, en afrikaner familie " FN flygninge fra Congo, søde og rare og velopdragede ganske vidst, så det er jo da helt fint.

Må jeg takke for lidt hjælp på forhånd evt. et link? Til en sådan.

 

 


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.
Til min hjemme gjorte båndsav mangler jeg en... Vis hele indlægget
28 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Tak for hjælpen.

Dejligt at få så megen vejledning & hjælp og så hurtigt, dette er ikke mindre end unikt.

Go' dag til alle som "bar" og alle ander (ingen nævnt ingen glemt)

I ved hvad jeg mener tror jeg da.


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.

Hej igen LDS fæller.

Så er "spørge mig" igen på banen.

Som i ser af de 3 fotos har jeg fået det nødstop med nøgle og kontktor (tror jeg sidste del hedder)

Denne skulle jeg gerne ha' gjort fast på en plade (kasse jeg har lavet) men jeg kan ikke komme til de skruehuller (som er nærmest microskopiske kun ca. 2½ mm tykke) for den sorte klods på nederste foto, måske er det bare mig der er ubegavet ;-)

Kan jeg mon ikke lime stål på en lille klods af fyr?

Med 2 komponent lim og lime klodsen på indersiden min "kasse" hvori jeg vil sætte afbryderen på.

Kan en sådan limning mon holde til mange/gentagende brug?

Limen er:

Dana lim 332 af typen epoxy rapid, i kender den sikkert den med de 2 stemler for at få den rette mængde base/hærder.

Jeg vil/har lavet den klods som skal fastgøres på bagsiden for at undgå at nødstoppet "rager alt for langt ud"

Har for søgt at skrue den sorte "kods" af uden større held, er lidt nervøs for at ødellæge det materiale som den sidder på (ligner noget sprøjte støbt)

Har i en anden & måske endnu bedre ide' hører jeg meget gerne fra jer.

Ps.

De 3 fotos er af embalagen med brugsanvisning på udenbysk, jo Engelsk kan jeg godt "tygge" mig igennem, sådan til husbehov.

 

 


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her

For nu at starte bagfra. Kontaktdelen er clipset på aktiveringsdelen, så den skulle være nem at fjerne. Du kan se clipsene i den smalle ende af kontaktblokken.

Har du fået en høj udgave af nødstoppet? Så vidt jeg husker fåes den i en høj og lav udgave, men det er jo netop meningen, at nødstoppet rager lidt ud, så det er nemt at betjene.

Hvis du vil have nødstoppet lidt forsænket, bliver du nok nødt til bukke et stykke blik og lime eller lodde det bag på din forplade. Men så er kassen ikke tæt mere.


fase

Du skal bore et 22 mm hul ( vejl. siger 22,3) Nødstopknappen skal så igennem, og den trykstøbte kobling skal drejes/klikkes sammen med.
Derefter spænder du den store skrue til højre ned imod pladens bagside, så går det hele i spænd. Der skal ikke limes eller bruges træklodser. Den sorte kan tages af ved, med en skruetrækker, at løfte en lille pal nede på siden. Du behøver ikke at tage den af.
Den sorte hedder en bryde kontakt, og kan bryde 1 ledning.
På vejledning er der flere alternative monterings muligheder, Du skal bruge den på øverste billede, til venstre, nederst, når den skal monteres i en aluminium plade.

Du bør stadig tjekke om din maskine starter af sig selv efter at du har afbrudt strømmen, og det kommer igen. Det må den ikke, og din frekvensreg. kan helt sikkert kodes så den opfylder det.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Tak skal i ha' jeg gøre som i foreslår.

Ps.

Det er super det virker sgi' godt jeg har L D S og jer som livline om jeg så må sige.

 


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce

Hej igen.

Får det dog aldrig ende med ham, tænker i måske nu?

Jeg har købt en start/stop afbryder via. E bay i Tyskland, den har 4 tilslutninger (terminaler) ind & ud side om side, jeg skal ha' alle delene forbundet, og forsøgte efter bedste evne, ressultat: Sikringen "gik" mere skete der ikke, jeg havde naturligvis forbundet så det kort-sluttede.

Er der endnu en venlig sjæl her som kan/vil hjælpe med en skitse eller diagram så jeg kan få alle delene forbundet, helt rigtigt vil jeg blive meget glad meget endda

Har lave en kasse omkring omformeren, og har set at der kan tas' 12 V ud til denne vil jeg montere en blæser fra en stationær computer, som netop bruger 12 V.

Min svoger havde en' til at ligge, han laver af og til pcer for mig og andre, så han faldt lige den her, og den passe lige akkurat er jeg ret sikker på, glad er jeg jo tak kære svoger for det.

4 & 5 terminal den med den tynde gule ledning står at der kan tas' 12 V. under for at undgå at frekvens-omformeren bliver for varm & bore nogle huller i øverste plade, så varmen kan slippe ud den vej, bør nok købe mig et lille aparat der kan måle spændingen, så jeg er 100% sikker på dette, kan købes i f.eks. Biltema for en' lille 100 kr seddel, er en sådan ikke god nok til hobby brug, og mindre opgaver? Eller mener i at det vil være spild af penge, og jeg må ofre måske 5 til 6 x mere til de små opgaver jeg har, det er nok lagt imellem jeg får brug for den.

Nødstoppet har 2 tilslutnings muligheder for at kunne bryde forbindelsen.

1. foto.
Bagside af denne "kasse" med blæseren der gerne skulle kunne køle, så overophedning undgås, Potmeter til regulering af skærehastighed, start/stop kontakt og nødstop med kontaktor med de 2 tilslutnings muligheder.
2. foto.
Ydersiden med de 2 kontakter & potmeter til regulering af omdr.
Ved godt jeg bare ku ta' hele herligheden under armen til den lokale el-instalatør, i så fald koster det jo lidt i arbejdsløn, men om i vil gi' mig endnu nogle fif til hvordan det gøres vil det jo være meget fint.

Kontakterne kan forbindes med nogle stumper ledninger med påloddede stik som kan klemmes med en tang, jeg har valgt at lodde, dels fordi det fylder lidt mindre og måske gir' en bedre forr i lyst til at hjælpe mig mere?bindelse når det loddes sammen.

Har i lyst til at hjælpe mig mere? Vil jeg blive glad, indrømmet jeg er en analfabet når det gælder at forbinde div. kontakter.

Fortæl endelig om i skal bruge yderligere oplysninger, måske fotos.

Når jeg er færdigt skal det ha' en gang spartel og noget mat/lak, det er meningen sådan for et syns skyld. har noget stående fra tidligere.

 


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.

Du er er ihærdig, og det skal da roses, men nu er du ved at gå lidt videre end det er let at forklare.

Det er på sin plads med en lille ordforklaring:

Det du har nu er en nødstop med en brydekontakt (ikke kontaktor)

En dobbelt trykknap med 1 sluttekontakt og 1 brydekontakt, (grøn og rød knap)

En Lenze 3200 - 3 faset frekvensregulering. måske med manual.

Enten

skal du bruge en kontaktor som  fabrin nævnte længere oppe i tråden, kan også kaldes et relæ. Den skal  have 3+1 kontakt og en spole.(3 polet + 1 slutte hjælpekontaktor ) Den kan du så tænde og slukke med dobb, trykknap og låse af med nødstop. Jeg synes ikke din kasse egner sig til kontaktor.

Eller

Du skal ind i din manual for frekvensregulering og se hvordan den monteres i start stop funktion   (3 tråds styring)  og hvordan du kan ændre en af parametrene så den fungere som 3 tråds.  Så skal der i stedet for 2 ledninger (gul lus) være 3 ledninger op til klemrækken. Og du kan bruge det du har. Både nødstop og start stop knap.

På første billede fra 10/9 kl.1914 har du ledninger monteret i 5 klemmer i klemrækken. 3 stk til potentiometer, (det er ok det taler vi ikke mere om) og en lille gul lus i de 2 første i startsignal klemrækken. På det billede du lige har sendt, har du en ventilator i 2 første klemmer. Det dur ikke, der er ikke 12 volt og hvis der var ville de være kortsluttet af din gule ledning.  Det tegningen viser er at  4. klemme er 12 volt som skal sluttes til 5.  6. osv for at det fungerer. Der kan ikke trækkes ventilator derfra. frekvensregulering skal stå lodret, og have selvcirkulation som en radiator.

Jeg har ofte brugt Omron Frekvensreg. og  er ikke ekspert i Lenze, men kan måske finde ud af noget mere. når jeg lige hører om du er faldet helt omkuld.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Hej ev elmand.

Tak for dit svar.

Ja måske? Ihærdig? Når jeg har sat mig noget for' skulle det gerne gennemføres, sådan er jeg nok bare "skruet sammen"  Vil jo geren ha' saven færdig altså helt færdig.

Det er meget prisværdigt at i alle, som har bidraget med hjælp ,her i denne tråd og er meget taknemmelig for denne hjælp.

Og nej er ikke faldet helt omkuld, der skal vist nok lidt mere til tror jeg.

Det er godt at få sat termerne på plads, tak for det var det mit eget fag der drejede sig om, er jeg selvfølgelig ikke i tvivl.

Indrømmet jeg forstår nok alt alt for lidt ang. el.og div. tilslutninger, jeg var også lidt bekymret angående varmen min frekv. omf. ville give fra sig, så derfor denne ventilator som skulle "puste" lidt køle luft for at undgå overophedning.

Kassen har ikke kostet det store så det er bare at skrotte denne, men kassen for at ha' noget at gøre div. kontakter fast på, mødstoppet med nøgle må være et most, jeg har mine maskiner til at stå ude i min carport om sommeren, og for at imødegå ulykker fra ikke kyndige, & for at ha' helt kontrol med hvem der kan bruge min hjemmebyggede båndsav.  

Nå nok få noget proff. hjælp til dette kan jeg se.

Synes netop min frekv. omf. står lodret monteret, som F.eks. en' radiator ang. køling.

Godt der vist ikke skete mere end en "slået" sikring? Håber ikke der er sket mere end det.

Måske skulle jeg ha' valgt at blive elektrikker dengang jeg valgte for mange år siden for at forstå tingenes rette sammenhæng, i denne henseende der er jo en grund til at skulle være i lære i  måske ca. 4 år for at blive elektrikker.


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.

Jeg sender dig senere ( i aften) en tegning, hvordan det kan laves så det er OK med de komponenter du har.
Men det betyder at du skal læse manualen for frekvensomformer, så du kan finde de 1-2 parametre der skal ændres. Selve ledningsføring er simpel når du ser min tegning i aften.

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Meget fint.

Det glæder jeg mig til at se.


Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.
Der er yderligere 8 indlæg i tråden.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også