Aflastningsventil på kompressor med kølekompressor

Hej LDS medlemmer 

Jeg har de seneste par dage arbejdet på at montere en kølekompressor på en lille 8 liters tank til brug for meget små opgaver (airbrush etc.)

Jeg er dog løbet ind i nogle problemer med aflastningsventilen.
Problemet er, at når tanken er tom, og kompressoren starter op, så leverer den ikke luft nok til at lukke aflastningsventilen, så luften siver ud ved ventilen. Der opbygges meget langsomt tryk grundet udtæthenden og efter ca. 1-2min har tanken et tryk på 2bar og kommer ikke højere..

Jeg kan så ved at fifle lidt med ventilen med en skruetrækker når kompressoren kører, få ventilen til at lukke, og så fylder den tanken uden problemer på ca. 3min til 8bar hvorefter trykkontakten stopper kompressoren..

Mit spørgsmål er, om der er andre der har forsøgt lignede, og har fundet en holdbar løsning på aflastningsproblemet..? Der må vel findes en trykkontakt med en bedre opbygning af aflastningsventilen..

Ser frem til at læse jeres kommentarer 


 

Vh
OCMaster

Hej LDS medlemmer  Jeg har de seneste par dage... Vis hele indlægget
21 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Hej

Thermorelæet er en slags "startrelæ som aktiverer en ekstra vikling i kompressoren for at hjælpe i opstarten og det kan derfor ikke undværes !

Hilsen Polobjørn


"AUTOELEKTRIKEREN"

Hej.

Det kan jo være til flyvemaskiner i 1 : 1

mvh


 varmetossen

Man kan jo udmærket køre på 8 bar på kompressoren, og så køre ud via trykregulator på et meget lavere tryk, så får man jo mere kapasitet i tanken.

 

Og rigtig som polo, skriver termoen virker også som startrelæ, men om det kan omgåes på andre måder er vel ikke helt umulig?

Måske et startrelæ fra jun air, er bedre?

http://granzow-shop.dk/epages/51232...2714523000

Er der mere "flow" på frysekompressorer vs. kølekompressorer.. ? Troede det var mere eller mindre det samme - bare en anden gas påfyldning ?


 

Vh
OCMaster

Annonce

Det er muligt at Jun-Airs relæ ikke er begrænset af antal starter i et givent tidsrum..

Jeg har selv været ved at undersøge muligheden for et simpelt timer relæ der kan justeres fra 0.1-10sek.. her er mulighederne for at vælge forsinket start (delayed) eller at relæet slår fra efter det ønskede tidsinterval...

Det kan fåes til under 200,-kr, og vil muligvis være løsningen..

Start kredsen skal jo kun have strøm i 2-3sek hvorefter at afbryde igen, hvor så "Run" kredsen tager over indtil presostaten slår fra..


 

Vh
OCMaster

Skrevet af ocmaster på 07-09-2014 19:24

Er der mere "flow" på frysekompressorer vs. kølekompressorer.. ? Troede det var mere eller mindre det samme - bare en anden gas påfyldning ?

 

Det mener jeg ikke der er, men kompressore findes i mage størrelser, jeg har set en hermetisk på 7.5 kw- Så en fra en stor fryser, veil jo give mere end en fra et lille køleskab..

Prøv at kikke ind hos en kølemontør, de har måske noget lidt større stående i brugt, du kan købe billigt.

 

Jeg må se hvad jeg kan finde.. Om ik andet, så kører min kompressor nu rigtig godt til airbrush.. Det er kun til lidt større opgaver der er problemer mht. termo relæet..

Er på udkig efter en scroll kompresser til et lidt større projekt med et 24 liters tank.. De koster dog en del mere end de små

Har nogen et forslag til hvordan man bedst kan dæmpe aflastningsventilen, da den støjer en del når kompressoren stopper og lukker resterende luft ud mellem kompressor og tank..


 

Vh
OCMaster

Der findes forskellige lyddæmpere beregnet til trykluft, kunne du måske helt undvære aflastningsventilen?

Der siver jo nok lidt luft ud, når kompressoren står stille, og jeg mener ikke en kølekompressor er så kræsen, med at starte op på lidt modtryk.

 

her er lidt forskelligt i lyddæmpere

www.google.dk/search?q=lydd...CAYQ_AUoAQ

jeg checkede lige Conrad Electronic. den billigste kompressor beregnet til air-brush koster 600 kr. og er meget lydsvag. den fylder ikke en pind

 

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis