Reparation af revne i brønddæksel

Jeg har en vandpumpe i haven hvor der for nogle år siden opstod en revne i forbindelse med brønddækslet/fundamentet (det er nemmere at se det på de to fotos hvad jeg mener. Der er ikke hul ned til brønden, men denne "skive" rundt om selve brønden er lavet direkte på jorden. Jeg er er træt af at høre fra naboerne at revnen bliver bredere og bredere. Jeg har ingen erfaring med mørtel og mureske. Hvad skal jeg bruge?

Hilsen
Peter

Vh.

Peter

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nu kom der ikke lige et billede på, fliselim til udendørs brug kunne være en mulighed, det er lidt flexibelt. Men ellers en blanding af sand og cement. 3-4 dele sand til en del cement. bruger du sand cement, så pensel revnen godt¨, med en vælling af en del sand og en del cement, inden du fylder op.
Jeg har uploaded to fotos, men jeg kan heller ikke se dem. Måske er de for store. Tak for rådene - kan man ikke bruge sådan noget færdigtblandet cement jeg har købt i et byggemarked en gang. I øvrigt er der sikkert ikke nok.


Vh.

Peter

Du kan prøve, som je__ns siger, men jeg tror det vil revne igen. Er der noget armering i det?
Der er ingen armering og det ligger nærmest oven på jorden. Jeg tror det er lavet for at man nemmere kan komme op til pumpen da selve dækslet ligger del højere over jorden end det gamle gjorde. Det er nok skruen uden ende at reparere på det og på præcis den modsatte side er det også revnet. Det vil sige at "skiven" er knækket. Man kan da reparere på så det ser pænere ud en tid.

Vh.

Peter

Det der tror jeg aldrig du får til at holde igen. Det er sket fordi pladen ikke er tyk nok og fordi den sikkert bare ligger på jorden. Hvis det var mig ville jeg lære og leve med det for det bliver ikke særlig pænt hvis du vil forsøge og reparere det.

Men det kan da lappes
Rens revnen godt for snavs og pensel den med en lidt flisklæb rørt op i vand. Hvis ikke du er så erfaren i murer verden og ikke har alt mulig til at stå kan du nok nøjes med at vande grundigt. Hvis du ikke har sand kan du bare købe en pose af det der færdigbeton og fylde i revnen.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Annonce
Nu der er billede på, det kommer ikke til at holde med en rep. det er støbt på stedet, og sikkert for tynd, og uden armering. Så skal det være helt perfekt så skal det bankes op og støbes en ny. Men hvad med at dække pladen med flis / skærver eller andet, (fjern evt. pladen)
Tak for alle rådene. Jeg er enig i at det ikke kommer til at holde hvad jeg så end gør. Vi er fire husstande om at dele pumpen og hvis jeg fjerner "skiven" så er der nogen der ikke kan nå op på brønddækslet. Så skulle man lave en lille trappe. Revnen gør jo ingen skade bortset fra at den ikke ser køn ud. Det er nok lidt svær at dække med noget når "skiven" er skrå og folk går og træder på den. Man kunne fylde den med stabilgrus og supplere når det er nødvendigt.

Vh.

Peter

hvis det var mig ville jeg helt fjerne den ring og så enten lægge en gang fliser , måske lavet noget i træ som en slags trappe, eller blot jord rundt om og så, så noget græs, dette alt afhængig af hvad ens smag nu er til, således at det også passer til omgivelserne.
Det kunne jo se rigtig flot ud, at fjerne betonpladen, og ligge brosten, eller pig sten, så kan du jo også bevare sammen højde, og fald væk fra brønden.
Hvis brønden er på din grund og revnen ikke generer dig er det vel naboerne der har et problem, så kan de enten lade være med at bruge pumpen eller selv reparere revnen.
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også