Råd vedr. køb af motorbåd

Hejsa.

Har været her på siden før, men har desværre mistet mit login, men har tidligere fået god input fra alle de gæve sømænd her på siden.

Familien går med overvejelser om at købe en lille snekke til dagsture, weekend og måske en sommertur alt efter vejr.

Er ikke intr. i at binde alt for meget i projektet og er i den forbindelse faldet over disse her sager:

http://www.maritimsport.dk/Motorbaade/Skilsoe23.htm

http://www.maritimsport.dk/Motorbaade/POCA4.htm

Jeg ved at jeg naturligvis skal ned og gennemgå dem, måske med assistance fra en kyndig, men er der noget her på siden der kender båden - godt og skidt?  Hvad med motor - mærket? Andet?

Jeg tænker jo umiddelbart positivvt med så ny motor - er der andre dyre reparationer at være opmærksom på i forhold til en gammel båd? ( jeg ved godt at alt der lugter lidt af havvand er dyrt) 

Jeg har havneplads på hånden, så har mulighed for at handle hurtigt, såfremt det skulle blive aktuelt.

Bud på andre både i den størrelse i en pris op til 100.000 kr modtages også gerne. Har selv luret lidt på bådene med agterkahyt, smart til de to knægte, men kan voldsomt godt lide designet på snekkerne.

Hilsen

Morten
28 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Især motor og gear, kan blive dyrt hvis det ikke spiller 100%, så det vil være godt at få en med som har forstand på de dele. Maritim Sport plejer aldrig at være billige, og typisk er det både han har i kommission. Jeg tro du kan spare en del på at købe privat, og det er et perfekt tidspunkt nu, hvor sejlsæsongen står på held. 
Tak for dit svar.

Motoren er fra 2010 på Skilsø´en og er monteret af autoriseret går jeg ud fra. Der er i hvert fald kvitteringer for 95.000 kr.
Prisen på båden er omkring 70.000 kr, og umiddelbart virker det som en god pris når man ser på markedet.

Tænker du at der er noget galt med båden med den pris eller?
Nu kikkede jeg ikke annoncerne nærmere efter, men er der en motor i fra 2010, er det da en rigtig god ting, som jo retfærdiggør en lidt højere pris. Men undersøg nu markedet grundigt, det kan ofte betale sig. Køber du omtalte båd, skal du sikre dig at du får overblik over hvad der er skiftet. 
En Skilsø er en rigtig god og sø sikker snekke type, Min Gamle Far havde en sådan i mange år og sidste år købte min bror en, dog noget billigere end den du viser frem. Den har dog det minus at der kun er to reelle køjer ! Det samme gælder den poca du har kig på.  Men alt efter hvad du kigger efter, så har jeg en Marina 75 stående hvor over bygningen trænger til en ret kærlig hånd, der er 4 køjer pladser fordelt i to kahytter toilet og et lille velfungerende pantry. Der er rat i styrehuset og rorpind i cockpittet, ca. 20 m2. sejl ( det er en motorsejler ) Motoren er en velfungerende Yanmar diesel på 12 HK der giver båden en marc fart på 6 knob. Køber du den som den står, får du den for 60.000,00 kr.
Hej Håndværkeren

Tak for dit svar. Godt at høre at en Skilsø er en fin båd, men de manglede sovepladser tænkte jeg kunne etableres agter i båden, der hvor bænkene er. Tænker du at det er umuligt?

Jeg vil da lige lurer lidt på den model du omtaler - hvad er en "ret kærlig hånd" i din verden?

Prismæssigt, i betragtning af ny motor, virker meget fair i forhold til markedet, eller er det helt forkert opfattet?
Kan der findes andre 23-25 fods snekker i det prisleje med fornuftig motor?
Annonce
Hej Je__ns

Tak for dit svar. Kan godt høre at jeg skal have en kyndig med ud at kigge inden jeg skriver under på noget..
Skulle jo nødigt købe katten i sækken.
En meget kærlig hånd, betyder at hele kahyt styrehus cockpit og lønning skal lakeres helt forfra, på min er kun selve skroget af glasfiber resten er mahogni, lønnings karmen er af Eg.  Den Skilsø min bror købte trængte til en ret kærlig hånd indvendigt og en ny kaleche, motoren fik en omgang ved samme lejlighed. det er en 21 HK. BUCK diesel. som de oprindeligt blev leveret med fra værftet. Min bror gav 35.000,00 kr. og har så kostet omkring 25.000,00 kr. på den. Jeg købte min for 75.000,00 kr. og har lagt 40.000,00 kr. mere ned i den. 
Hej Håndværkeren

Jeg er mest til glasfiberbåd, selvom træ der står knivskarpt ser lækkert ud.

Jeg  smutter ned og kigger på de par både og ser om det er helt af h..... til.

Tak for input.
Skilsø-en skulle du gerne kunne forhandle ned til 60.000,00 kr. Så du må starte med at byde 50.000,00 kr. så kan i jo mødes på midten.
Skrevet af Håndværkeren på 03 sep 2014 10:37
Skilsø-en skulle du gerne kunne forhandle ned til 60.000,00 kr. Så du må starte med at byde 50.000,00 kr. så kan i jo mødes på midten.

Er det realistisk med tanke på 4 år gammel motor?
Jeg vil selvfølgelig presse prisen, men ønsker hellere ikke at skambyde.


Der er yderligere 18 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis