Vinylgulv - Løslægges eller dobbeltklæb?

Hej, 

Vi er igang med den helt store renovering af stuen og har i den forbindelse besluttet os for, at nu vi er igang og har alle møbler ude, kan vi lige så godt lægge det vinylgulv vi har haft kig på

Jeg har søgt lidt på nettet og fandt frem til, at vinylgulvet ikke behøver at limes fast, men kan løslægges ovenpå det nuværende, velfungerende gulv der er. 
Nu siger en fra familien så, at han vil anbefale at lægge dobbeltklæbende tape under, da gulvet ellers vil bule op over det hele. 

Hvad er Jeres erfaring og gode råd i den sammenhæng?
12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er lidt noget vrøvl, for det kan bule op når det bliver gammelt, jeg har vinyl flere steder i huset og det ligger næsten løst. Jeg har dobbelt klæbende tape ved alle døre for at det ikke skal skride eller løfte sig når jeg kommer med støvsugeren. En god ide vil det måske være blot at klæbe det fast punkt vis langs væggen
Som jeg har beskrevet i første svar, men lad der være ca. 5 mm. luft i siderne altså den del der stikker ind under fejelisten. Som du naturligvis først fjerne inden du lægger vinylen og efter montere når gulvet er lagt.
Skrevet af SH89 på 30 aug 2014 15:07
Hvilken fremgangsmåde vil du så anbefale?
Læg det løst på og lad det ligge i et par dage, skær det til, så det passer. Derefter sømmer du en fejeliste på fodlisten så ligger vinylen, hvor du vil have den.


fase
Vi har desværre ikke mulighed for at have det liggende sådan i et par dage

Jeg skal lige være med, hvad er en fejeliste - og er den nødvendig når der er fodlister?
Annonce
En fejeliste er en lille liste der monteres nederst på fodlisten for at dække over enten gulvtæppe kant eller i dit tilfælde vinyl kanten.
Er det nødvendigt? Det mindes jeg ikke, at jeg har set før
Skrevet af SH89 på 30 aug 2014 15:36
Er det nødvendigt? Det mindes jeg ikke, at jeg har set før

Ja det er nødvendigt hvis ikke du vil have kanterne til at stritte frem.  Du kan få dem i plast, så er de nemmere at slå fast med små dykkere.
Skrevet af Håndværkeren på 30 aug 2014 15:44

Ja det er nødvendigt hvis ikke du vil have kanterne til at stritte frem.  Du kan få dem i plast, så er de nemmere at slå fast med små dykkere.
Jeg har nu ikke fejelister. Da jeg lagde trægulv pillede jeg fodlisterne af og købte nye og satte på. Koster ikke mere end fejelister.De dækker så kanten på gulvet.




Hjemmebrygger af specialøl og vin " Bjergbryg

Jeg har prøvet at lægge vinylbaner i et spisekøkken med dobbeltklæber langs kanterne.m Det buler, og tapen har sluppet ganske mange steder. Jeg har også prøvet i et badeværelse at lægge vinyl i lim med trådsvejsede stød og klæbning op ad væggene, og der holder det særdeles fint. Begge dele i mit svenske bondehus fra 1894.

PBP
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis