sokkel til skur - hvordan?

Hej

 

Jeg skal i gang med at bygge mit nye skur, men jeg mangler lidt inputs hvordan jeg skal gøre det rent praktisk.

Min plan er at støbe et gulv, og det er her de største problemer ligger lige nu, for det har jeg aldrig gjort før J. Men jeg vil gerne have et støbt gulv, for at holde det så frostfrit som muligt, uden nødvendigvis at have en varmekilde derinde (vægge og loft bliver selvfølgelig også isoleret).

Men som jeg er kommet frem til, vedr. at støbe er følgende, ret endelig på min fremgangsmåde, hvis den virker tåbelig:

1)      Grave ud til sokkel og gulv, hvordan gør jeg det rent praktisk, graver jeg først hele skurets areal ned til gulvniveau (altså minus isolering, beton og slidlag) og så graver jeg soklen bagefter, har i nogle gode råd hvordan jeg gør det bedst? (det er med gravemaskine)

2)      Støbe soklen og imens betonen er våd, så lægger jeg lecablokke ned i renden, så de ca. når 20 cm over gulvniveau.

3)      Hvis jeg nu har gravet gulvet ned til umiddelbar fast grund, er det så nødvendigt med et kapillarbrydende lag?(går ud fra at grus/støbemix kan bruges, eller andet måske??), og så stampe dette lag med en pladevibrator.

4)      Lægge isolering i form af 200 mm flamingo, og evt. en fugtspærre dug ovenpå, og dernæst rionet.

5)      Støbe ca. 10 cm beton, og dernæst evt. et 3 cm slidlag

Er overstående metode helt hen i vejret, eller lyder det nogenlunde fornuftigt?

Jeg er som sagt lidt i tvivl om jeg skal i gang med at leje pladevibrator og købe støbemix/grus eller hvad man kalder det, og så lægge det først og stampe det, eller om det er nok kun at grave gulvet ned til fast bund, og så bare ligge 200 mm flamingo ovenpå dette, fugtspærre og 10 cm beton??

Udover det har jeg også et spørgsmål ang. at skuret skal bygges op af huset, d.v.s. 2 af siderne af skuret er husets vægge, og de sidste 2 sider bygger jeg selv op, men skal jeg stadig lave en sokkel på de 2 sider af væggene som udgør huset, altså at jeg laver en sokkel lige op af husets eksisterende sokkel, kan jeg ikke nøjes med kun at lave sokkel for de sidste 2 sider af skuret, og så støbe gulvet, betonen kan jo ikke løbe ud nogen steder, når jeg støber gulv??
Se billede

På forhånd mange tak



Hej   Jeg skal i gang med at bygge mit nye skur... Vis hele indlægget
17 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Ja tak! Så formulere jeg mig lige igen. Det jeg snakker om er forhold til at opfylde bygningslovgivningen. Jeg ved udemærket godt hvordan det er i praksis! Har tros alt været en alsidig murer i 7 år. !

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Jo vil jeg rigtig gerne. Brændte for at være murer. Men er desværre 2 meter høj og mine knæ og ryg ville noget andet

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Kedelig mester og dårlige kollegaer, når mester nu endelig får en mand der ikke behøver stilads kunne di små jo starte nede og du kunne fortsætte i højden
Jeg kender alt til at være for lang, jeg er dog kun 193 cm. høj eller var, du ved med alderen falder man lidt sammen. Da jeg var ung sad cowboys bukser som kniggers på mig
For lige at følge op på min egen tråd , så mangler jeg også hjælp til hvor mange sække cement jeg skal have og hvor mange m3 støbemix jeg skal købe.

Jeg støber kun sokkel på to af siderne af skuret.
Soklen er 6x3,5m og tænker at støbe ned i 1 meters dybde, så d.v.s. 1 m minus fundablok højde (20 cm) = 80 cm

Forbrug af beton til soklen er følgende, og ret mig endelig hvis jeg gør noget forkert, jeg ønsker fundablokke på 15 cm i bredden, da jeg ønsker at putte 100 mm isolering i væggen (så går jeg ud fra at en fundablok på 150 mm er fin som "base" ik??), jeg har regnet med 20 cm bred rende, da man vel altid kommer til at grave lidt bredere: 9,5*0,20*0,8 = 1,52m3 beton

Betongulvets tykkelse = 10 cm
Forbrug af beton til gulvet er følgende: 6*3,5*0,10 = 2,1 m3

Ialt: 2,1+1,52 = 3,62 m3 jeg runder op til de 4 m3 beton, så er jeg sikker på at have nok.

Mureren som rådgiver mig, siger at det bare skal blandes 1:7 (støbemix), men efter lidt research, kan jeg se at man bør vælge 1:5 for gulve til lettere færdsel, og 1:7 til sokkel for paracelhuse, så soklen har vel et fint blandingsforhold, men det er mere gulvet jeg tænker på, er 1:7 så for svag en blanding??

Det skal lige pointeres at gulvet kun er i et skur, og det skal mest bare bruges som opbevaring! Men ville bare lige have et råd med på vejen, better safe than sorry.

Hvis vi så går ud fra at jeg bruger 1:7 både til sokkel og gulv, så kan jeg se ud fra blandetabellen på portlands hjemmeside, at jeg skal bruge 175 kg cement pr. m3 beton, så 4 m3*175 = 700 kg cement = 28 sække (25 kg sække), er det korrekt regnet ud?

Hvor meget støbemix skal jeg så bruge, hvis blandingen er 1:7, ganger jeg så bare de 700 kg cement med 7, og så har jeg hvor meget støbemix jeg skal bruge, 7*700 = 4900 kg støbemix, er det korrekt regnet ud?? og hvis ja, hvordan får jeg det i m3, kender jo ikke massefylden for støbemix??

hjæælllp ;-)


Annonce
forskellen på 1:7 og 1:5 er at 1:7 svare til en beton der hedder MP15 Altså til et terrændæk og 1:5 er MP20 som bruges til sokkel.
Sokkel bredden passer perfekt til din 100 mm isolering.
Jeg får det ikke mere end til 14,28 sække, så 15 sække. du skal regne med at der er 4 skovle i en 25 kg cementpose. og en skovl svare til 0,010m3 altså 10cm3.          357 kg cement i alt.

4 skovle som er i en sæk, ganges med 0,010 som er en skovls m3, der derefter ganges med antal af sække 14,28
Det giver 0,5712 m3 Cement.
det minuses med 4 m3. Det giver 3,4288 m3 støbemix du skal bruge
hvis man ligger de to tal op mod hinanden burde de ca. give 1:7
3,4288/0,5712=6 altså 1:6

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Til Handysman.
Hvis jeg forstår din ide rigtigt, så vil du stoppe isolering i funda blokkene ? Hvis det er tilfældet, må jeg sige at det vil være spild af isolerings materiale af den simple grund at mellem stykket i funda blokken vil være en enorm kuldebro. 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis