Tråden er låst

Diverse software bortgives

Under oprydning er jeg stødt på følgende:

Windows Vista Ultimate - cd + key
Windows Vista Home Premium - cd + key
Windows XP Pro - kun key
Windows XP Home - kun key
Outlook 2007 DK - cd + key
Norton Ghost 14 - cd + key

Skal afhentes Vojens/Haderslev eller sendes med posten for modtageres regning.
Evt. kan keys sendes pr. mail hvis man selv har kopier af skiver.

Først til mølle :-)

 Aldrig gå ned på udstyr!

Under oprydning er jeg stødt på følgende:... Vis hele indlægget
17 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hvordan får man betalt ?

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Nå det går vist ikke, cd er 64bit men asussen 32bit.

Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 
Hej Borst
Jeg har modtaget CD og nummer, og mange tak for det, men jeg ville da gerne ha lov til at betale lidt, i det mindste for portoen.

Venlig hilsen
Knud
Dette er piratkopiering- og ulovligt. Man må ikke sende en key til folk, der har en win, der ikke lige virker.
Win følger maskinen, dvs hw (hardwaren)- så medmindre disse win-udgaver ALDRIG er aktiveret- er det umuligt at sælge dem. Eller de kan sælges, men som brugbare til ett lovligt OS- er de næppe.De kan bare ikke bruges til noget, og på et tidspunkt annullerer Mikrosokker nøglen. Når nok har piratkopieret den.

Men man kan da sagtens sælge sine gamle windows cd-er. Du må da gerne købe mine! De er så bare specifikt til mine Dells bærbare- men what the heck- dem kan du få til afhentningspris.

Jeg har selv (engang for 100 år og snemand siden) haft en ulovlig key til win98. Men da den blev opdaget døde mit system også. Rettere: Der kunne ikke sikkerhedsopdateres, så jeg hyggede mig med en trojan/Blue Screen of Death.

Men: "Who dares, win".
Mvh
Pinny


Mvh
Pinny
Annonce
Hej Pinny

Det du taler om er OEM-software, der ganske rigtigt er bundet op på det hardware det er købt sammen med.
Jeg har købt fulde versioner af det software jeg her forærer væk.
Det betyder at det ikke er bundet til en specifik enhed men kun begrænses af at måtte bruges på 1 (vilkårlig) maskine AD GANGEN.

Du kan evt. læse lidt mere om de forskellige licensmodeller her:
http://blogs.technet.com/b/uktechnet/archive/2013/05/14/what-s-the-difference-between-oem-retail-and-volume-licenses.aspx

Dette har absolut intet at gøre med piratkopiering, og når Microsoft blokerer for produktnøgler er det fordi disse bliver brugt af mange maskiner samtidigt.

Og til dem der spørger efter betaling for portoen så køb et "Hus forbi" næste gang du ser en. Det er rigeligt til mig :-)

Vh.
Borst

 Aldrig gå ned på udstyr!

Lige en kommentar herfra: LDS må selvfølgelig ikke bruges til at sælge eller distribuere piratkopier. Hvis det er sker fjernes indlægget med det samme.

Men det er rigtigt hvad Borst skriver: Det ER lovligt at sælge brugt software, så længe det ikke er købt som OEM, dvs. sammen med f.eks. en Dell computer. I Windows 8 er nøglen låst "fysisk" til den solgte computer (den gemmer info i BIOS'en), så man på ingen måde vil kunne installere på en anden computer. Tidligere versioner skal aktiveres hos Microsoft og hver gang hardware-konfigurationen ændrer sig, vil det blive opfattet som en ny computer og kræve en aktivering. Man har X antal aktiveringer indtil de låser den. Men da en aktivering kan skyldes geninstallering og ikke behøver at være pga. piratkopiering, så kan man altid ringe ind og få en aktiveringskode, hvis nøglen er blevet låst.

Jeg har prøvet det nogle gange. Man vælger "aktivering via telefon" og ringer derefter på et nummer og indtaster en (meget lang) kode. Derefter får man en aktiveringskode, som skal tastes manuelt i Windows. I starten var det en person man talte med, men sidst jeg var ude for det, var det rent maskinelt. Jeg gætter på, at man bliver omstillet til et levende menneske, hvis der er reel mistanke om piratkopiering.

Så, jeg gør ikke noget ved indlægget her. Men det er rigtig godt, Pinny, at du påpeger det! Andre kan jo have samme opfattelse og LDS må IKKE blive opfattet som et sted hvor den slags er ok.

PS: Og skulderklap til Borst for at gide at have ulejligheden med at glæde andre LDS'ere på denne måde!

Mvh. AllanE
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis